АКТУАЛЬНО

Про медреформу на практиці говорили в управлінні Івано-Франківської архиєпархії

Четвер, 10 травня 2018, 11:46
Про втілення медичної реформи на місцях та як саме вона зачепить приватні медичні заклади, говорили у вівторок, 8 травня, в управлінні Івано-Франківської архиєпархії. На запрошення Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина) у розмові взяв участь директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації п. Микола Стовбан.

На зустрічі зібралося близько трьох десятків медпрацівників з Лікувально-діагностичного центру святого Луки. Розпочався семінар з вітального слова владики Володимира.

«Усі ми повинні служити для людей. Я переконаний, що спільно зможемо добитися дуже добрих результатів. Церква, як і медицина, покликана, власне, до цього святого служіння ближнім, а тому маємо за обов’язок допомагати та підтримувати одне одного», - сказав на зустрічі владика.

Відтак розпочалася жвава дискусія, в ході якої п. Микола пояснив про всі тонкощі грядущої реформи: на кого вона вплине найбільше та яка її кінцева мета. Серед іншого було порушено низку важливих для медичних працівників питань, зокрема принцип «Гроші ходять за пацієнтом», який, як відомо, є гаслом цієї реформи.

Працівники Лікувально-діагностичного центру св. Луки вели активне обговорення. Позаяк цей заклад є приватним, одне з ключових питань полягало в тому, яким чином буде працювати медреформа в приватній медичній установі.

«Для лікарів первинної ланки передусім зміниться принцип роботи. Вони будуть зацікавлені взяти більше пацієнтів та надавати їм найкращі послуги, щоби отримати хороші рекомендації», – повідомив п. Стовбан.

На завершення спільного діалогу віце-економ архиєпархії прот. Віталій Максимів подякував очільнику департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації за добру та плідну бесіду, а також всім її учасникам. Священнослужитель також наголосив на тому, що надзвичайно важливо є постійно підтримувати живий контакт між працівниками медичної сфери та закликав до співпраці.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next