АКТУАЛЬНО

Про наставництво говорили в Києві на конференції

Вівторок, 17 листопада 2015, 16:12
У рамках втілення проекту наставництва Комісією УГКЦ у справах родини координатори проекту відвідали щорічну конференцію, організовану проектом «Одна надія», що проходила 13-14 листопада в Києві. З ініціативи Комісії до участі в конференції запросили також регіональних координаторів Самбірсько-Дрогобицької єпархії та Івано-Франківської архиєпархії, а теж наставників, які активно працюють в інтернатах Дрогобича та Борислава.

Програма наставництва в Комісії родини УГКЦ успішно діє вже четвертий рік у Львівській архиєпархії, також з минулого року почала свою роботу в Самбірсько-Дрогобицькій та Сокальській єпархіях, а з літа – в Івано-Франківській архиєпархії. Місяць тому в Івано-Франківську вже пройшов тренінг для першої групи наставників для дітей-сиріт і ми покладаємо великі надії на розвиток цього проекту в інших єпархіях УГКЦ. Нагадаємо, наставник – це доросла людина, яка на постійній основі відвідує дитину-сироту в інтернаті чи сиротинці. Основне завдання наставника не приносити подарунки чи інші дорогі речі, а відкрити своє серце до дитини, підтримати її, навчити довіряти оточенню, зрозуміти її почуття та допомогти у виборі майбутньої професії.

Для чинних наставників участь в конференції стала особливо значущою, оскільки вони отримали важливу інформацію щодо роботи з дітьми-сиротами підліткового віку, що стосується особливостей підліткового віку та педагогіки пригод, запропонованої Мареком Внуком, засновником і керівником дитячого реабілітаційного центру «Сонячне світло» Київської області. Марек Внук є психологом та інструктором педагогіки пригод та педагогіки травми, уродженцем Польщі, який тривалий час працював у Центрі реабілітації наркозалежних і Молодіжному центрі в Швейцарії.  До речі, Марек Внук погодився приїхати наступного року до Львова і провести навчання для всіх охочих, хто працює у сфері допомоги дітям-сиротам. Тому, користаючи з нагоди, анонсуємо, що наприкінці березня 2016 року відбуватиметься конференція з Мареком Внуком, на яку запрошуємо волонтерів, батьків-усиновителів та батьків вихователів прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу та наставників. Про точнішу дату проведення повідомимо пізніше.

Марія Саквук, координатор проекту
наставництва Комісії УГКЦ у справах родини

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next