АКТУАЛЬНО

На наступній зустрічі європейських комісій «Справедливість і мир» говоритимуть про націоналізм

Середа, 11 червня 2014, 12:37
9 та 10 червня 2014 року в Люксембургу відбулися робочі сесії виконавчого комітету європейських комісій «Справедливість і мир».

У дводенних засіданнях взяли участь сім його представників, серед яких і о. Олег Лука, заступник голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», а також учасники із Швеції, Шотландії, Франції, Мальти, Люксембургу та Австрії на чолі із президентом європейської комісії єпископом Вільямом Кенні.

Під час роботи комітету учасники проаналізували працю усіх європейських комісій. Окремим виступом було представлено діяльність української комісії за півріччя, також її ініціативи в умовах складної суспільно-політичної ситуації в Україні.

Цьогорічні напрацювання всіх європейських комісій у жовтні будуть потверджені двома офіційними документами-зверненнями до державних урядів та Церкви на тему людської гідності в сучасних економічних умовах, яка є пріоритетною тематикою в цьогорічній роботі комісій.

Також було спільно визначено проблематику дальшої праці та концентрації уваги на актуальних викликах сучасності. Наступною тематикою із спільними ініціативами для європейських комісій було запропоновано розвиток націоналізму в Європі. Поширення розуміння та пропагування націоналізму у світлі католицького вчення, зосередженість на його позитивних складових та уникнення його негативних проявів стане прерогативою праці європейських комісій «Справедливість і мир» цієї осені та в наступному 2015 році.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next