АКТУАЛЬНО

Про особисту та колективну відповідальність говорили на радіо «Воскресіння»

Четвер, 13 березня 2014, 14:31
10 березня 2014 року в рамках Суспільних днів УКГЦ відбулася відкрита зустріч із представниками дирекції радіо «Воскресіння» та подальша радіопрограма щодо значення відповідальності в суспільстві. Захід відбувся за ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир». Гостями були Фолькар Дорнхайм та Марк Мюллер – представники міжнародного руху «Фазенда Надії» у Німеччині, який працює над практичною допомогою особам від впливу наркоманії, алкоголю, ігрових, комп’ютерних та інших залежностей.

Після взаємного представлення діяльності радіо «Воскресіння» та ознайомлення з роботою міжнародного руху «Фазенда Надії» німецькі гості розповіли під час радіопередачі про головні напрямки своєї діяльності, які базуються на кількох характеристиках. Серед них – духовність, що виражається у молитві, літургійних моліннях, читанні і реалізації Слова Божого в щоденному житті, практикуванні християнських чеснот за підтримки духовних отців; допомога і підтримка з боку самих представників руху, якими є колишні узалежнені, котрі живуть та діляться своїм шляхом виходу з недуг через спільне проживання, працю, дружбу і діла любові. Особливу увагу було звернено на проблематику відповідальності у професійній діяльності, зокрема в роботі на радіо, та відповідального ставлення до ближнього (у випадку представників руху).

Важливим підсумком зустрічі стало вираження своєї відкритості з боку представників руху «Фазенда Надії» у Німеччині до всіх охочих, а саме потребуючих та зацікавлених в Україні проблематикою узалежнення. Через взаємні контакти та всілякі можливості допомоги, підтримки, ділення досвідом, даний рух залишається готовим до співпраці в Україні та відповідальної участі задля допомоги у вирішенні проблем узалежнення.

Інформаційна служба УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next