АКТУАЛЬНО

Про особливості стресового досвіду та травми говорили на семінарі у сестер служебниць

П'ятниця, 27 березня 2015, 21:19
«Як супроводити людину в болі втрати, стресу та травмі, які є наслідками війни» - про цю актуальну тематику сучасності роздумували сестри служебниці під час семінару-тренінгу 27 березня 2015 року в провінційному домі у Львові.

Психотерапевт Центру психічного здоров’я УКУ п. Галина Нетлюх розкрила особливості стресового досвіду та травми і розповіла про техніки і ресурси, які слід застосовувати під час допомоги тим, хто це переживає.

Іншою вагомою частиною семінару стала зустріч з о. Тихоном Кульбакою, який перебував у полоні бойовиків у ДНР. Отець Тихон поділився власним досвідом та визволенням, які Господь подарував йому стосовно прощення і молитви за кривдників.Священик пригадав сестрам зміст Фатімського послання, в якому Пресвята Богородиця закликає до ревної молитви за навернення Росії.  Отець Тихон підкреслив, що «цю війну ми можемо зупинити, якщо вся Україна стане на коліна в молитві». Отець закликав сестер до усильної, постійної і спільної молитви, прощення і вдячності Богові за спільноту – малу, монашу, і велику, спільноту Католицької Церкви, яка молитовно підтримує нас у  труднощах.

Наприкінці семінару сестри з вдячністю молилися за обох доповідачів і всіх, які зараз терплять наслідки воєнного конфлікту на Сході України.

Сестра Христофора Буштин, СНДМ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next