АКТУАЛЬНО

Про пасторальне планування в парафії говорили в Івано-Франківську

Вівторок, 12 листопада 2013, 14:22
11 листопада в Інституті постійної формації для священиків Івано-Франківської архиєпархії була проведена конференція на тему: «Пасторальне планування парафії». Як повинна виглядати «жива парафія»? Яка роль мирян у її формуванні? Ці та інші питання подав для розгляду і обговорення митр. прот. Олег Каськів, протосинкел архиєпархії, повідомив для прес-служби архиєпархії бр. Богдан Тачинський.

Пасторальний план охоплює всі сфери життя парафії:

1. Літургійне життя (організація богослужіння, проведення богослужінь для дітей, відвідування хворих, діяльність вівтарної дружини, діяльність хору).
2. Євангелізаційно-просвітницька діяльність [організація парафіяльної недільної школи, груп із вивчення Святого Письма, підготовка до першої Сповіді, євангелізаційна робота з молоддю, організація груп, розбудова спільноти (робота з молоддю, організація молитовних груп, робота з подружніми парами, реколекції, допомога хворим і потребуючим, допомога молодим  подружжям, у яких народилися діти, приготування і роздача благодійних обідів, служіння самотнім та старшим людям)].

3. Капеланське служіння (в лікарні, в’язниці, війську).

4. Рекреаційне служіння (організація відпочинку, святкових заходів, спортивних розваг і змагань).

5. Організаційна робота в парафії (робота парафіяльної та фінансової рад, видання інформаційного парафіяльного бюлетеня, картотеки).

Важливо представити вірним проект пасторального плану, щоб кожний міг подати свою пропозицію та долучитися до розвитку парафії. 

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next