АКТУАЛЬНО

Про першу сесію Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

Середа, 12 квітня 2017, 18:05
Перша сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ відбулася в Патріарших палатах у Києві 3 квітня 2017 року Божого.

У синодальних засіданнях брали участь усі єпископи Києво-Галицької Митрополії: владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький, владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський і Кримський, владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, і владика Богдан (Дзюрах), єпископ Курії Верховного Архиєпископа. На Синоді був присутнім Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Апостольський нунцій в Україні.

Владики розглянули питання затвердження Статуту Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ. Стосовно цього питання владики заслухали доповідь о. Віталія Токаря, внесли свої зауваження до запропонованого проекту Статуту та затвердили нову редакцію.

Також члени Синоду розглянули питання, що стосуються стратегії розвитку Київської архиєпархії та екзархатів, яку владики мають представляти на наступній сесії Митрополичого Синоду. Єпископи повідомили про теперішній стан екзархатів, динаміку розвитку та душпастирські виклики.

Див. також: Постанови першої сесії Cиноду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

Учасники Синоду заслухали доповідь о. Петра Жука, ректора Київської Трьохсвятительської семінарії, про актуальну ситуацію в семінарії, навчальний і виховний процес. Глава Церкви повідомив про освячення у вересні цього року семінарійної церкви.

Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, доповів про проведення 23 жовтня цього року Конгресу мирян Києво-Галицької Митрополії.

Другу сесію Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви вирішено провести у жовтні 2017 року Божого.

 

Секретаріат Митрополичого  Синоду
Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next