АКТУАЛЬНО

Про покликання до священства, до богопосвяченого життя і до подружжя говорили у Римі

Неділя, 09 червня 2019, 21:20
П’ятдесят делегатів, відповідальних за душпастирство покликань, із 22 країн Європи зустрілися у Римі з 4 по 7 червня на симпозіумі, який був організований Радою Єпископських Конференцій Європи, на тему: «Розмовляли між собою про те, що сталося».

Питання і перспективи після Синоду. Три дні молитви, свідчень та роздумів про покликання до священства, до богопосвяченого життя, до подружжя у світлі Синоду на тему молоді та апостольської адгортації «Христос живий».

Важливим моментом симпозіуму була аудієнція в Папи Франциска, який у своєму слові пригадав учасникам що покликання: «Це не прозелітизм. Не потрібно шукати нових союзників для цього клубу. Ні! Праця в ділянці покликань має рухатися в напрямку розвитку, про який Бенедикт XVI у виразний спосіб сказав: розвиток Церкви має відбуватися через залучення, але не через прозелітизм».

Детальніше

На закінчення симпозіуму учасники обрали на другий мандат (терміном на три роки) о. Еміля Парафінюка з Польської Єпископської Конференції координатором Служби європейських покликань (European Vocations Service), якому будуть допомагати в його служінні о. Мікеле Джанола з Італійської Єпископської Конференції, котрого потвердили на посаді віцекоординатора, та сестра Елейн Пенріц з Англійської Єпископської Конференції, на посаді нового віцекоординатора.

Українську Греко-Католицьку Церкву представляв на Симпозіумі о. Ігор Бойко, заступник голови Патріаршої комісії у справах духовенства  УГКЦ, ректором Львівської духовної семінарії Святого Духа та директор Школи біоетики УКУ, який розповів учасникам про ситуацію в Україні, діяльність нашої Церкви, про покликання та працю з молоддю.

Переглянути фото симпозіуму за цим посиланням

Інформацію надав о. Ігор Бойко


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next