АКТУАЛЬНО

Про Рік Божого милосердя говорили священики Коломийсько-Чернівецької єпархії

Четвер, 31 березня 2016, 17:07
28-29 березня для священнослужителів Коломийсько-Чернівецької єпархії відбулася конференція на тему "Рік Божого милосердя в Католицькій Церкві крізь призму служіння Святих Таїнств для добра вірних".

Про порядок роботи та мету проведення конференції повідомив протосинкел єпархії о. Богдан Іванюк, який, до речі, згідно з декретом єпископа, призначений місіонером Божого милосердя.

Першу доповідь виголосив отець-доктор Андрій Танасійчук, заступник голови Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ, на тему "Канонічний вимір відпустів у Східних Католицьких Церквах".

Наступний доповідач, о. ліц. Валерій Сиротюк, синкел Буковинський, презентував доповідь про значення святого таїнства Сповіді (Примирення) як служіння Божого милосердя. Зокрема, основний акцент ставився на важливості підготовки священнослужителя до уділення Таїнства та його компетентність створення атмосфери безпеки під час Сповіді.

Ще одна доповідь звучала про уділення Єлеопомазання та його значення для того, хто підготовлено її приймає. Доповідачем був о. ліц. Володимир Прокіпчук, судовий вікарій єпархії.

На завершення присутні мали можливість поставити запитання доповідачам, спираючись на власний пасторальний досвід, та обговорити низку інших запитань, які сприятимуть кращому душпастирству на повіренних парафіях. Відтак владика Василь уділив присутнім благословення і висловив думку, що подібні конференції і надалі проводитимуться, щоб покращити освітньо-кваліфікаційний рівень духовенства.

diocese.ko.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next