АКТУАЛЬНО

Про роль УГКЦ в умовах сучасного процесу державотворення говорили в Полтаві

Вівторок, 08 липня 2014, 15:17
8 липня 2014 р. у Полтаві в приміщенні обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція на тему: «Українська Греко-Католицька Церква та її місце й роль в умовах сучасного процесу державотворення».

Мета прес-конференції - глибше і детальніше ознайомити широкий загал з історією, місцем та специфічною роллю УГКЦ у контексті історії та сучасності України. Прес-конференція відбулася за участі представників Української Греко-Католицької Церкви, отців Юрія та Максима Кролевських, із залученням широкого кола громадськості та представників ЗМІ.

«У сьогоднішній час у нашому суспільстві, зокрема тут, на Полтавщині, – за словами о. Максима, - домінує думка, що завдання Церкви - це лише похрестити, поховати чи надати людині якусь іншу поміч, про яку вона просить. Проте Українська Греко-Католицька Церква ніколи не була лише Церквою треб, але виходила далеко поза межі власного амплуа, поза межі власної сакральної споруди, щоб допомогти людині пізнати себе саму і віднайти правдиву мету свого життя. І все це ми можемо побачити з історії життя самої Церкви. Основне її завданням - забезпечити людині особисту зустріч із живим Богом, а це б означало допомогти людині збагнути правдивий сенс свого життя і мати можливість посісти відповідне місце в тому суспільстві, в якому ми живемо». 

Отець Юрій коротко розповів про життя і діяльність великого українця, церковного і громадського діяча, митрополита Андрея (Шептицького), про його особливу роль в історії української нації. «Сама постать владики Андрея, – за словами о. Юрія, – має бути важливою не лише для священиків чи мирян УГКЦ, але для кожного свідомого українця, який турбується про добробут свого народу. Бо саме таким був митрополит, який став великим об’єднавчим каталізатором української, національної та релігійної, ідентичності».  

У процесі обговорення прозвучали також запитання щодо військового капеланства, викладання християнської етики у школах та вишах і святкування наступного року 150-ї річниці від дня народження митрополита Андрея.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next