АКТУАЛЬНО

Про СБУ і сервер УГКЦ

Середа, 23 березня 2016, 20:58
Сьогодні, 23 березня, багато інформаційних ресурсів повідомили новину, у якій йдеться зокрема про сервер УГКЦ і Службу безпеки України. Про це написано зокрема тут: http://www.epravda.com.ua/news/2016/03/23/586420/.

З цього приводу о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, на своїй сторінці у Facebook дав пояснення, зміст яких наводимо нижче:

«У п'ятницю, 12 березня, справді в одну мить зникли усі сайти УГКЦ, які хостяться на нашому сервері, котрий є у Львові на вул. Озаркевича. Дізнався від директора «АйТі-сфери», що наш сервер, попри пояснення, що він належить УГКЦ і на ньому є ресурси УГКЦ, був вилучений з боку СБУ в рамках справи, яку відкрили супроти «АйТі-сфери». Почав телефонувати до слідчого у Львові, до представників СБУ в Києві. Пояснював проблему і просив про шляхи вирішення. Спочатку нам домовилися про безкоштовний хостинг на «Уарнеті». Поки нам налаштували доступ і вжили інші необхідні заходи, настала субота. Коли ми спробували розмістити один зі сайтів, він не відображався коректно, були глюки.

Тоді я знову телефонував до слідчого у Львові, до представників СБУ в Києві. У підсумку працівники СБУ пішли нам назустріч і повернули наш сервер на «відповідальне зберігання». Приблизно з 16.00, тобто через півтори доби відсутності, усе відновилося і так працює до сьогодні.

Хочу наголосити, що до УГКЦ нема НІЯКИХ ПРЕТЕНЗІЙ, ні ЗВИНУВАЧЕНЬ. Наш сервер став жертвою обставин.

Проте вчора слідчий повідомив, що прокуратура наполягає на продовженні розслідування щодо «АйТі-сфери» і тому наш сервер мають вилучити для проведення експертизи в Києві. 

Знову почав телефонувати Львів - Київ. Можу засвідчити, що від СБУ маємо співпрацю і бажання сервер не вилучати.

Тепер очікую, правда, не знаю чого».

 

Друзі, ви мабуть чули про сервер УГКЦ і СБУ. Якщо ні, то притомно про це написано зокрема тут:...

Опубліковано Ігорем Яцівим 23 березень 2016 р.
 

Як розповів о. Ігор, у середу ввечері йому повідомили, що сервер вилучати не будуть. Чи надовго прийнято таке рішення – побачимо.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next