АКТУАЛЬНО

Про співпрацю Церкви та освіти у справі духовно-морального виховання учнів говорили в Бучацькій єпархії

П'ятниця, 07 березня 2014, 21:23
Науково-практичний семінар на тему " Співпраця Церкви та освіти у справі духовно-морального виховання учнів» відбувся в Бучацькій єпархії 5 лютого 2014 року. У семінарі взяли участь священики із деканатів, відповідальні за шкільництво, та вчителі християнської етики.

Розпочався семінар молитвою за Україну. Опісля духовну призадуму «Подорож до Емауса»  провів о.д-р М. Думич. Отець В. Демчук,  очільник Комісії у справах освіти і виховання  Тернопільсько-Зборівської митрополії, розповів про освітньо-виховні аспекти соціальної доктрини Церкви та завдання  Комісії у справах освіти і виховання. Директор Бучацького ліцею імені свящ. Йосафата о. Іриней Гумен, ЧСВВ, поділився думками про працю в катехитичних школах.

Також у семінарі активно взяв участь о.А. Юськів, підготувавши ґрунтовну доповідь «Релігійні мотиви творчості Т.Г.Шевченка» та читав поезію Кобзаря. Отець д-р Р. Корнят у своїй доповіді порушив питання про  систему створення спільноти вчителів-християн, які б входили до Асоціації вчителів -  християн України. Також у спільному обговоренні прозвучали думки про взаємодію сім’ї, школи і Церкви та їх роль у вихованні дітей.

Прес-служба Бучацької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next