АКТУАЛЬНО

Про те, як заохотити дітей та підлітків до участі в Божественній Літургії, говорили на семінарі

Понеділок, 02 червня 2014, 15:26
29-31 травня 2014 року відбувся науково-практичний семінар з літургійної катехизи «Організація та проведення літнього християнського табору "Царський бенкет"».

Участь у семінарі взяло 47 осіб – представники єпархіальних катехитичних комісій і студенти кафедри загальної та соціальної педагогіки УКУ, які цього літа організовуватимуть і проводитимуть християнські табори. Учасники семінару ознайомилися з методами зацікавлення дітей та підлітків до участі в Божественній Літургії, способами її пояснення, мали можливість особисто взяти участь у новій програмі «Божественна Літургія – це Царський бенкет, на який ми всі запрошені».

Основою проведення семінару стало видання нового посібника «Царський бенкет». Посібник є продовженням серії методичних матеріалів для проведення літніх християнських таборів «Моя мандрівка з Ісусом та друзями». Мета посібника – допомогти дітям та підліткам усвідомити значення Божественної Літургії для їхнього життя, краще її зрозуміти та пережити радість участі в ній. Методичні матеріали спрямовані на проведення занять із дітьми та підлітками в літньому християнському таборі або катехитичних занять у парафіях. У посібнику представлено організаційні принципи проведення християнських таборів, десять розроблених тематичних занять із широким застосуванням інтерактивних вправ, робочі матеріали для учасників. Провідна думка занять: «Божественна Літургія – це Царський бенкет, гостина для друзів».

Організатори семінару – Патріарша катехитична комісія УГКЦ, Катехитично-педагогічний інститут УКУ і кафедра загальної та соціальної педагогіки УКУ.

Повідомив Андрій Козіброда

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next