АКТУАЛЬНО

Про Центр дітей і молоді "Разом сильніші"

Понеділок, 30 березня 2015, 14:20
Центр соціальної та психологічної допомоги дітям і молоді з труднощами у навчанні та соціалізації «Разом сильніші» при Карітасі Самбірсько-Дрогобицької єпархії діє з 2013 року. На базі центру забезпечується підопічним, зокрема, матеріальна і психологічна підтримка, діє школа англійської мови для дітей молодшого шкільного віку, а також гурток ручної праці від Палацу дитячої та юнацької творчості.

Також протягом останніх кількох місяців його відвідують діти переселенців. Діти з радістю  відвідують соціальний центр Карітасу, оскільки тут їм надають допомогу у виконанні домашніх завдань, організовують дозвілля, екскурсії, табори, походи у музеї, театри, кіно, аквапарки, різного роду заняття та гуртки. Також тут вони знаходять нових друзів і весело проводять час. Загалом за період діяльності  осередку понад 200 дітей та їх сім’ї змогли отримати  психологічну і матеріальну підтримку  Карітасу. У будівлі дрогобицького Карітасу щоденно проводяться найрізноманітніші соціальні акції для юних хлопчиків і дівчаток.  Це переважно діти у віці від 7-10 років з неблагополучних сімей, сироти чи напівсироти або ті, батьки яких вимушено поїхали за кордон. У центр «Разом Сильніші» їх привели опікуни чи батьки.

У центрі «Разом сльніші» діють гуртки «Берегиня» та «Лялька в Українському одязі». Діти навчаються виготовляти ляльки-мотанки власними руками та інші вироби «Hand made» . Окрім цього, у центрі «Разом Сильніші» діє інтерактивна школа англійської мови, котра  передбачає вивчення мови у цікавій ігровій формі:

- подолання  мовного бар’єру у дітей з допомогою носія мови;
- спілкування англійською мовою з іноземними волонтерами.

Недавно 20 наших підопічних мали можливість провести вікенд у с. Стрілки. Вони проживали у єпархіальному будинку, де були забезпечені хорошими умовами та харчуванням. Програма вікенду складала: молитву, ранкову гімнастику, триразове харчування, ігри, розваги, прогулянки, тренінг, майстер-клас. Діти брали участь у найрізноманітніших забавах: змагання, естафети, конкурси, загадки, перегляд дитячих фільмів, дискотека. Але найцікавішою була прогулянка гірським засніженим селом.

Також нещодавно дітки разом з працівниками центру відвідали Львівський державний цирк «Кіліманджаро». Вражаюча та захоплива програма залишає море емоцій та задоволення. На цирковій арені були представлені різні екзотичні тварини та захоплюючі акробатичні номери.

А от минулого тижня учасники центру провели театралізоване дійство, яке було спрямоване на здоровий спосіб  життя та на формування негативного ставлення до куріння.

Кожного тижня психолог центру проводить з дітьми різноманітні тренінги, на пропагування здорового способу життя, позитивних стосунків з друзями та рідними та на інші цікаві теми, а також різні індивідуальні та групові бесіди. Також в нашому центрі дітки мають зустрічі з духівником БФ «Карітас» о. Богданом, беруть участь в різних майстер-класах, уроках танців, заняттях англійської мови, розвагах, іграх та ще багато цікавого.

Поєднувати корисне з приємним, навчати та вселяти любов до ближнього,посміхатись та насолоджуватись своїм життям, навчатись та підкорювати нові горизонти - ось що є головним для працівників  та волонетрів БФ « Карітас СДЄ», котрі щодня доносять мудрість та радість нашим дітям.

Нагадаємо, що ваші дітки також можуть долучатись до центру «Разом сильніші».

Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next