АКТУАЛЬНО

Про участь священнослужителя у соціальних мережах говорили у Львові

П'ятниця, 25 березня 2016, 11:23
24 березня 2016 року відбулася чергова зустріч Медійного курсу Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії УГКЦ. У Львівській духовній семінарії священики та семінаристи мали можливість почути фахові корисні поради від директора РІСУ Тараса Антошевського та головного редактора журналу «Патріархат» Анатолія Бабинського.

Пропонуючи учасникам чіткі, зрозумілі характеристики та особливості соціальних мереж, Анатолій Бабинський відзначив і головні недоліки, а також негативні зауваження, з якими може зіштовхнутися сьогодні священик, коли стає активним учасником та місіонером у цій царині. А це потреба компетентної участі, якщо мова йде про дописи, пости, різноманітні коментарі тощо, оскільки сьогодні у суспільстві є великий запит  на духовність. Площина соціальних мереж не є винятком у цьому. Іншою потребою є не поширювати хаосу в мережі, «якого й так є надмірно», а спрямовувати інформацію та зміст свого послання в напрямку впорядкування, формування, виховання, євангелізації. На думку Анатолія Бабинського, Церква має ресурс допомоги для людини нашого часу, і слід використовувати його, зокрема, у соціальних мережах.

Своєю чергою директор РІСУ Тарас Антошевський розповів учасникам зустрічі про особливості роботи журналістів у релігійному середовищі, участь і практичні особливості комунікації священнослужителя, причини та наслідки різноманітних подій локального та масштабного значення у світлі мас-медіа. Він наголосив на тому, що робота журналіста схожа на діагностику, яка дозволяє краще бачити та знати новини й події, покликана допомагати й оздоровлювати суспільство. Серед цінних зауважень і порад для священиків з боку  Тараса Антошевського було, зокрема, реагування на виклики та важливі події суспільного й церковного життя. Помилкою, на думку промовця, є закриватися в собі чи ховатися в конфліктних ситуаціях, оскільки в цих моментах існує великий попит саме на коментарі та пояснення, донесення до людей голосу Церкви. Сама ж комунікація священнослужителя у соціальних мережах повинна бути мудрою, слугувати загальному добру. Також доповідач звернув увагу присутніх на  велику потребу відповідальності за кожне слово, сказане, написане, поширене в соціальних мережах.

о. Олег Лука

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next