АКТУАЛЬНО

Про Україну говорили на 5-му Європейському соціальному тижні

Вівторок, 28 січня 2014, 11:49
З 23 по 25 січня 2014 року в місті Остенде (Бельгія) проводився 5-й Європейський соціальний тиждень. Триденний захід під назвою «Європа: вік відповідальності» включав низку робочих сесій, засідань, обговорень, дискусій, в яких взяли участь 180 представників із різних країн Європи. Представники Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» взяли участь у цьому заході.

Уже першого дня, після відкриття робочої сесії Соціального тижня, було обговорено ситуацію в Україні. Зокрема, на першій пленарній сесії розглянули сучасний суспільно-політичний стан в Україні. Під час обговорення президент Ради Європейського Союзу Герман ван Ромпей, учасник зустрічі, зазначив, що влада Європейського Союзу намагається втілювати шляхи розв’язання та виходу України з кризи «шляхом мирного врегулювання».

Своєю чергою кардинал Петер Турксон, президент Папської ради «Справедливість і мир», наголосив під час зустрічі на важливих практичних інструментах вирішення суспільних викликів нашого часу. Підсумком спільного обговорення стала теза: «Дорога братерства веде до становлення миру».

Європейський суспільний тиждень у м. Остенде зосередився на понятті відповідальності в різних ділянках суспільного життя. Для цього під час заходу виступили близько 20 провідних фахівців як з боку Церкви, так і з боку провідних європейських політиків, економістів, підприємців, представників громадських організацій, науковців та фахівців соціальної етики, соціальної політики та ін.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next