АКТУАЛЬНО

Про Україну говорили у Комісії з міжнародних питань Єпископської Конференції Німеччини

Четвер, 23 жовтня 2014, 11:06
20 листопада 2014 року в м. Бонн (Німеччина) голова Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. д-р Михайло Мельник узяв участь у робочому засіданні Комісії з міжнародних питань Єпископської Конференції Німеччини. Комісія займається питаннями міжрелігійного діалогу, розвитку, миру і прав людини. Цього разу головною темою засідання була ситуація в Україні та її суспільні і екуменічні наслідки.

До дискусії та обговорення долучилися також посол п. Йоганес Регенбрехт, керівник робочої групи щодо України, Міністерства закордонних справ ФРН та д-р Йоганес Ольдеман, директор інституту екуменічних студій в Падерборні.

У своєму виступі голова Комісії о. Михайло Мельник наголосив на нових викликах, які стоять сьогодні перед УГКЦ, а саме: праця з людьми, які переживають «посттравматичний синдром», пастирська опіка військових та внутрішня міграція.

Разом із тим,  о. Михайло Мельник зазначив, що УГКЦ намагається діяти згідно з динамікою і життям українського суспільства. Вона не пропонує жодної моделі суспільного життя, а лише намагається вказувати та підтримувати створення умов, які сприяли б реалізації духовних завдань, пропонує такий гуманізм, який, зміцнюючи морально людські особистості, має позитивно впливати на життя суспільства, сприяючи гуманним моделям вирішення суспільних проблем. Також було поінформовано єпископів Німеччини про сучасну пасторальну діяльність УГКЦ.

Крім того, було розглянуто питання про важливість освітньо-виховної діяльності в Україні, яка базується на суспільному вченні Церкви задля розбудови демократичного суспільства.

За результатами обговорення теми єпископи прийняли відповідні напрями для подальшої співпраці із Церквою в Україні.

Прес-служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next