АКТУАЛЬНО

Про відновлення капеланського служіння у пенітенціарній системі говорили в Києві

П'ятниця, 29 січня 2021, 15:03
Продовжується взаємодія Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України з Міністерством юстиції з метою відновлення капеланського служіння для духовних потреб в’язнів і персоналу ДКВС.

28 січня 2021 року в приміщенні центрального апарату керування пенітенціарною системою відбулася нарада щодо розробки Положення про душпастирську опіку в пенітенціарній системі, яке ляже в основу законодавства про служіння капеланів у в’язниці. У зустрічі взяли участь заступник начальника департаменту Наталія Рибалка, представник управління департаменту з питань ресоціалізації засуджених Олександр Гужва. Душпастирську раду представляли її голова - священник Віктор Яценко УПЦ, пастор В’ячеслав Когут УЦХВЄ, священник Костянтин Пантелей УГКЦ.

У результаті зустрічі було прийнято алгоритм подання пропозицій та їх розгляду і прийняття для повернення в’язням їх конституційних прав на душпастирську опіку. Сподіваємося на швидке вирішення проблеми зняття перешкод.

Це вже третя зустріч з компетентними представниками керівництва Міністерства юстиції, що здійснює управління пенітенціарною системою. Питання повернення священників-капеланів до свого служіння у системі та впровадження штатного капеланства є прерогативою подальшої взаємодії Церков і Мін'юсту.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next