АКТУАЛЬНО

Про важливість служіння мирян у Церкві говорили в Івано-Франківську

П'ятниця, 20 лютого 2015, 09:44
17 лютого в навчальному корпусі Івано-Франківської архиєпархії відбувся тренінг для відповідальних за справи мирян у протопресвітеріатах Івано-Франківської архиєпархії під назвою «Мирянське служіння в Церкві», повідомляє для прес-служби архиєпархії інформаційний центр Комісії у справах мирян Івано-Франківської архиєпархії.

Організатором заходу виступила Комісія у справах мирян архиєпархії. Учасники слухали доповіді та ділилися досвідом праці з мирянами.

Захід розпочався Молебнем до Святого священномученика Йосафата, який очолив голова Патріаршої комісії у справах мирян о. Василь Білаш.

У першій доповіді «Мирянське служіння в умовах сьогодення» о. Василь окреслив структуру та діяльність комісії у справах мирян, а також працю на рівні протопресвітеріатів.

Наступні доповіді на тему «Методи молитовного читання Святого Письма у групі і особисто» виголосили диякон Тарас Шевчук та пані Лілія Кузьмяк.  Доповідачі детально розповіли, як через молитву, читання і слухання відкритися на особисту зустріч із живим Богом, а також віднайти підтримку і силу молитви у християнській спільноті.

Після цього всі учасники тренінгу розділилися на групи, спробувавши практично застосувати метод читання Святого Письма «Lectio Divina».

Зустріч закінчилася спільною молитвою за Україну, за поранених, за полонених, за мир.

ієрей Юрій Трухан, прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next