АКТУАЛЬНО

Про «виховання мирян до суспільно-політичного життя» говорили в Києві

Середа, 13 травня 2015, 06:54
11 травня 2015 року в Київській Трьохсвятительській духовній семінарії УГКЦ відбулася зустріч із семінаристами на тему важливості та потреби виховання мирян до суспільно-політичного життя за участю о. д-ра Луїса Окуліка, секретаря Комісії соціальних питань «Caritas in Veritate» Конференції Католицьких Єпископів Європи, голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. д-ра Михайла Мельника та заступника голови цієї Комісії о. Олега Луки.

Під час зустрічі було презентовано видання Комісії «Виховання мирян до суспільно-політичного життя».

Отець Луїс розповів семінаристам про актуальність суспільного вчення Церкви для життя християнина та суспільства загалом, про необхідність ініціатив з боку духовного провідника у цій сфері діяльності. Серед багатьох повчальних прикладів та зауваг гість наголосив на необхідності виконання важливої особливості – небайдужості до потреб людей довкола нас. Посилаючись на соціальне вчення Церкви та, зокрема, на чисельні звернення Папи Франциска, о. д-р Луїс закликав майбутніх священиків до практичного втілення євангельських правд у щоденному житті та великої потреби у вихованні мирян до суспільно-політичного життя.

Завданням і обов’язком священиків є «вийти із храму» та нести Євангеліє, туди де живе, формується та працює людина, розділяючи радості та надії, немочі і тривоги, зазначив гість.

А голова Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» провів інтерактивний огляд суспільно-політичних викликів для українців сьогодні, їх позитивні та негативні прояви, роль і місце цінностей, їхній аналіз та можливість трансформації у світлі суспільного вчення Церкви.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next