АКТУАЛЬНО

Про виклики християнських профспілок говорили у Львові

Четвер, 30 червня 2016, 21:31
30 червня 2016 року у Львові розпочав свою кількаденну роботу Міжнародний семінар під назвою «Якою має бути відповідь християнських профспілок на виклики 21-го століття?» Організований захід здійснюється за ініціативи Всеукраїнського об’єднання солідарності трудівників ВОСТ «ВОЛЯ». Серед представників українських профспілок, гостей із Польщі, Данії, Бельгії, були запрошені також представники Комісії УГКЦ Справедливість і Мир.

Семінар розпочався із спільної молитви та благословення на працю робочих сесій о. Олегом Лукою, заступником голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир. Окрім привітання та заклику до практичних ініціатив в часі Семінару, представник Комісії запропонував можливість взаємної співпраці на тлі кричущої суспільної недуги – корупції, яка особливо уражує сферу праці в Україні та на інституційному рівні узгодження програми дій та заходів щодо цієї проблеми.

В часі семінару виступив також Петро Дарморіс, представник Комісії УГКЦ Справедливість і Мир та викладач УКУ. Він представив учасникам тематику: «125-річчя енцикліки «Rerum Novarum» та вплив християнського соціального вчення на подолання викликів 21-го століття». Виокремивши важливість контексту написання енцикліки, представник Комісії зосередився також на актуальних базових принципах документу: повага до людської гідності, солідарність, субсидіарність, спільне благо, універсальне призначення благ та участь.

Семінар відбуватиметься до 1 липня 2016 року, торкаючи також важливих та актуальних для України тематик, серед яких загрози та перспективи, виклики та можливості християнських профспілок в Україні у сучасному суспільно-політичному контексті, досвід даних питань у Польщі, Данії, Бельгії, також проблеми трудової міграції, служби зайнятості, сучасні виклики та кроки майбутнього на ринку праці і т.п..

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next