АКТУАЛЬНО

Про виклики «цивілізації смерті» говорили представники монаших спільнот на зустрічі в Яремче

П'ятниця, 04 травня 2018, 10:56
26-28 квітня 2018 року з ініціативи Асоціації богопосвяченого життя УГКЦ і РКЦ в Україні у реколекційному домі отців редемптористів імені митр. Андрея Шептицького в м. Яремче відбулася формаційна зустріч представників монаших спільнот.

Зустріч провів о. Орест Демко, віце-ректор Єпархіального інституту душпастирства подружжя і сім’ї святих Йоакима і Анни Стрийської єпархії.

Тематика вишколу стосувалася сучасних викликів «цивілізації смерті», перед якими сьогодні опинилися священики, головно в ділянці душпастирювання сімей. Зокрема, мова ішла про моральну оцінку вживання контрацепції і застосування різних технік штучного запліднення. Упродовж зустрічі ієромонахи окреслили небезпеку, на яку наражають сімейне життя подруги, що застосовують контрацептивно-абортивні засоби або вдаються до різних технік штучного запліднення. Учасники зустрічі проаналізували духовне зло таких засобів і технік, зазначивши, що вони деформують ідентичність подружжя й сім’ї, перетворюючи їх із колиски життя і любові на середовище егоїзму та ворожості до дару життя.

У підсумку представлений науковий матеріал та відкрите спілкування дали учасникам зустрічі можливість відновити та систематизувати набуті знання під час навчання в семінарії, а також ознайомитися з новітніми дослідженнями в ділянці біоетики та морального богослов’я.

У зустрічі взяли участь ієромонахи, які здійснюють своє священиче служіння не більше ніж п'ять років. Організатори заходу зібрали молодих священиків для збагачення їхнього інтелектуального рівня та ознайомлення між собою для ефективнішого проповідування Божого Євангелія.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next