АКТУАЛЬНО

Про взаємодію і співіснування на одній території Церкви і Держави говорили у Страсбурзі

Вівторок, 17 вересня 2013, 16:27
Завдання і робота Ради Європи, зокрема в правовій сфері, була в центрі уваги на зустрічі радників із правових питань при Єпископських Конференціях, які вперше зустрілися в Страсбурзі 12-14 вересня 2013 року. Метою зустрічі було поглиблення знань про європейські інституції, а також обговорення та обмін досвідом між собою і з деякими працівниками цих інституцій. Теми, порушені тими днями, мали на меті показати турботу Церкви про духовне, політичне і соціальне благо людей усього європейського континенту.

Більше як 30 делегатів від Єпископських Конференцій Європи відгукнулися на запрошення Ради Європейських Єпископських Конференцій (CCEE) взяти участь у зустрічі. Представником від Української Греко-Католицької Церкви був заступник голови Канонічного відділу Патріаршої курії о. Андрій Танасійчук.

Зустріч проходила у форматі неофіційного обговорення питань і проблем, які стоять перед Церквою в Європі, і стала доброю нагодою для обміну думок.

Слід відзначити, що конференція у Страсбурзі відбулася завдяки співпраці з Постійним представництвом Апостольського Престолу при Раді Європи. Учасники ближче ознайомилися з діяльністю Ради Європи та європейських інститутів, які з нею співпрацюють, наприклад Європейського суду з прав людини.

Участь у зустрічі взяли представники Єпископських Конференцій держав Європейського Союзу (COMECE), Постійних представників Апостольського Престолу при Раді Європи та Організації Об'єднаних Націй у Женеві.

У рамках заходу відбулася зустріч його учасників із монсеньйор Жан-П'єром Гралетом, місцевим архиєпископом; доктором Яном Клайсеном, керівником Генерального директорату з прав людини і дотримання законності; юристами, які працюють при посольствах деяких держав - членів Ради Європи, а також членами канцелярії Європейського суду з прав людини.

 

Департамент інформації УГКЦ

ТЕГИ: Cтрасбург
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next