АКТУАЛЬНО

Про відповідальність релігій за мир говорили на міжрелігійній конференції у Німеччині

Понеділок, 22 травня 2017, 12:12
Від 21 до 23 травня 2017 року у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини триває міжнародна та міжрелігійна конференція «Відповідальність релігій за мир».

У ній беруть участь понад 200 релігійних лідерів з Європи, Близького й Середнього Сходу, Північної й Західної Африки, які мають авторитет у своїх спільнотах і виступають за поширення миру та спокою у своїх країнах.

21 травня відкрив конференцію міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель. Головними темами конференції стали: міжрелігійний діалог, медіація, мирні проекти, співпраця з медіа та державними органами у впровадженні мирних ініціатив, спеціалізовані лекції про мир у школах та університетах, мобілізація спільних зусиль у відповідь на серйозні загрози мирові.

З благословення Блаженнішого Святослава у конференції бере участь голова Екуменічної комісії УГКЦ протоієрей Ігор Шабан. Серед інших учасників зустрічі слід згадати представників Ватиканських декастерій, низки православних та протестантських Церков, делегатів ісламу, юдаїзму, індуїзму, буддизму, які спільно шукають відповіді на запитання: яким чином можна краще реалізувати мирний потенціал релігій? Як можна запобігти зловживанню релігіями в умовах конфліктів?

Повідомив о. Ігор Шабан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next