АКТУАЛЬНО

Про Вісімдесят шосту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Понеділок, 30 листопада 2020, 16:13
27 листопада 2020 року під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулася Вісімдесят шоста сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. У роботі Синоду взяли участь усі єпископи Верховного Архиєпископства, які до цього зобов’язані.

Після вступних синодальних формальностей отці Синоду переглянули та взяли до уваги стан виконання рішень Вісімдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Головна тема цієї синодальної сесії – «Місійний дух парафіяльної спільноти». З доповідями на головну тему виступили: владика Йосафат Мощич, голова Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, – «Душпастирське навернення парафіяльної спільноти на служінні євангелізаційній місії Церкви»; владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, – «Місійний дух парафіяльної спільноти на досвіді Пасторально-міграційного відділу УГКЦ»; та о. д-р Віталій Токар, судовий вікарій Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, – «Аналіз Папської інструкції про парафію та Парафіяльного правильника УГКЦ».

У розділі опрацювання синодальних документів було розглянуто у другому читанні та направлено на подальше доопрацювання Інструкцію про порядок планування будівництва, розпису, облаштування і збереження храмів та інших сакральних споруд і предметів богослужбового призначення.

Значну частину синодального часу владики приділили розгляду питань, пов’язаних з особливостями душпастирського служіння в Україні, зумовлених коронавірусною інфекцією. У цьому контексті всі правлячі архиєреї доповіли про душпастирську ситуацію у своїх єпархіях і екзархатах та обмінялися досвідом ефективного душпастирювання в цих умовах.

Окрім цих питань, отці Синоду заслухали звіт про діяльність Душпастирської ради Патріаршої курії УГКЦ, який представив владика Кеннет Новаківський, голова цього органу Патріаршої курії УГКЦ. Про план діяльності новоствореної Комісії УГКЦ у справах родини і мирян доповів п. Юрій Підлісний, голова цієї Комісії.

Владика Богдан Дзюрах повідомив владик про вихід друком Практичного посібника для сповідників і духовних наставників УГКЦ «Священник – служитель Божого милосердя». Цей Посібник укладений і виданий на виконання рішення 73-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, що проходила у Львові 18-19 листопада 2016 року. Посібник є плодом праці групи єпископів УГКЦ, а також консультантів і експертів із різних ділянок церковної науки та має на меті відновити та поглибити в душпастирів УГКЦ знання, отримані під час базового навчання в семінарії та впродовж дальшого вишколу в рамках курсів постійної формації і самостійного вивчення спеціалізованої літератури.

Вісімдесят сьому сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви вирішено провести в першій декаді 2021 року.

Фото з архіву

Секретаріат Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископа УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next