АКТУАЛЬНО

Про завдання та виклики Світового конгресу українців та української діаспори говорили у катедрі Святого Володимира Великого в Парижі

Четвер, 12 грудня 2019, 12:25
10 грудня у катедрі Святого Володимира Великого в Парижі відбулася зустріч-дискусія з паном Павлом Ґродом, президентом Світового конгресу українців.

Подякувавши о. Володимиру Пендзею за екуменічний молебень, що відбувся в неділю напередодні переговорів «нормандської четвірки» у катедрі Святого Володимира Великого у Парижі, пан Павло розпочав зустріч із розповіді про Світовий конгрес українців, його структуру та діяльність.

«Світовий конгрес українців – це світова надбудова. Наша мета – представляти інтереси цілої двадцятимільйонної української діаспори. Наші організації розташовані в шістдесяти чотирьох країнах світу. Ми повністю добровільна організація. Нас не підтримують жодні уряди і олігархи – це повністю громадська підтримка», – сказав пан Павло.

Також він назвав основні пріоритети СКУ, між якими першим є захист України та українського народу від російської агресії. Російська агресія присутня не лише в Україні, а й у всьому світі, зокрема в Росії. За словами президента СКУ, декілька місяців тому Світовий конгрес українців був визнаний «небажаною» організацією в Російській Федерації, а пан Павло – персоною нон грата.

Також голова СКУ наголосив на важливості розбудови майбутньої України як економічно, культурно і свідомо стабільної держави, зазначаючи, що для цього необхідно розбудовувати свідому українську діаспору.

«Якщо ми хочемо забезпечити, щоб уряд Франції, уряд Німеччини, уряд Італії чи будь-якої країни світу підтримував Україну, важливо, щоб ми, ви представляли інтереси. Це одне, що є посол, але важливіше мати сильне громадське суспільство, де Ви особисто, або Ваші діти будуть наступними міністрами закордонних справ Франції».

Після презентації розмова перейшла в русло подій у Парижі 9 грудня, а саме зустрічі у нормандському форматі очільників України, Німеччини, Франції та Російської Федерації.

Пан Павло підсумував основні домовленості «нормандського формату», представив чітку позицію Світового конгресу українців, дотримуватися якої СКУ закликає не лише українську, а й міжнародну спільноту. Він ще раз підкреслив важливу роль української діаспори у протидії російській агресії в усьому світі, починаючи з рівня міжособистісних.

Пані Алла Лазарева, яка була однією з акредитованих українських журналістів на пресконференції по завершенню перемовин, також поділилася своїми враженнями від зустрічі в Єлисейському палаці, зазначивши, що навіть у його стінах російські медіа намагалися вести своєрідну «гібридну війну», передаючи неправдиві факти із зустрічі.

Виступи перейшли в дискусію, під час якої всі присутні мали можливість поставити запитання пану Павлу та висловити свою думку на різні теми. Також усі присутні ділилися ідеями про методи промоції країни на міжнародному рівні, зокрема через культурну дипломатію та позиціонування України прогресивною та інноваційною.

Наприкінці голова Репрезентативного комітету української громади Франції Тарас Горішній подякував пану Павлу Ґроду за його участь в подіях, організованих французькою громадою.

На завершення всі присутні підписали листівки українським політв’язням в Росії у рамках кампанії «Листівки для політв’язнів».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next