АКТУАЛЬНО

«Проблема Європи не в тому, що не розуміємо мови сирійців, а в тому, що ми не розмовляємо єдиною мовою Бога», – єпископ Йосиф (Мілян)

Середа, 18 листопада 2015, 19:37
16 листопада владика Йосиф (Мілян) у Вільнюсі очолив Божественну Літургію з нагоди відпусту Остробрамської Богородиці. Біля чудотворної ікони Остробрамської Божої Матері українці, які мешкають у Литві, молилися за мир в Україні та в усьому світі.

На молитві були: владика Іриней Білик; о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні; о. Павло Яхимець, ЧСВВ, ігумен монастиря Святого Йосафата у Вільнюсі; о. Андрій Гах, секретар ПМВ; та священики і віряни-українці, які мешкають у Литві, –  йдеться в повідомленні офіційного сайту ПМВ.

Проповідуючи Слово Боже, владика Йосиф зауважив: «Сьогодні Вільнюс прославляє Богородицю. Це європейське місто справді величає ту, яка стала Покровом і міста, і Литви, і всього Європейського континенту. І ми, українці греко-католики, католики східного обряду, сьогодні знову стоїмо перед ликом Пречистої Остробрамської Богородиці, як ми робили це впродовж більше як 500 років. Ми сьогодні знову прийшли до Пречистої Матері, яка вміла попросити свого сина – нашого Бога, чуда перетворення води на вино. Нам сьогодні так потрібно чуда в Україні, чуда єдності і чуда миру. Аби мир запанував на східних теренах Української Держави, де сьогодні війна, де гинуть люди, де нищиться інфраструктура, де люди мусять кидати домівки і стають біженцями, гонені вогнем і смертю війни».

Єпископ наголосив, що кожен українець сьогодні бажає одного – миру. І відзначив, що глобальний миром є мир у серці кожного з нас.

«Молимося сьогодні за мир, за мир в Україні, у Франції, на Близькому Сході – у Сирії і Єгипті. А також, щоб Божий мир запанував у серці кожного з нас. Напевно, коли він запанує у серці, то запанує в Європі та всьому світі», –  сказав архиєрей.

Єписко-помічник Київський також підкреслив, що завдання християн – не розповідати Богові про нашу волю, а слухати Бога, жити за Його заповідями і керуватися фразою, яку вимовила Богородиця в Кані Галилейській: «Що скаже вам, те робіть».

На завершення владика наголосив: «Проблема Європи і світу не в тому, що Європа не розуміє мови сирійців чи єгиптян, а проблема християнства в тому, що ми не розмовляємо єдиною мовою Бога, мовою християн, мовою Божих заповідей. І це є головним підвальним каменем, що може об’єднати нас з різними стартовими можливостями до розвитку. Бог має бути нашою єдністю!».

Довідка: Відпустові моління перед іконою Остробрамської Богородиці відбуваються щороку. Кожна мовна спільнота має свій день.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next