АКТУАЛЬНО

Церква не оминає своєю увагою проблем суспільства

П'ятниця, 20 грудня 2013, 12:26
18 грудня 2013 року в рамках Суспільних днів УГКЦ за ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» у Львові відбулася чергова низка зустрічей та різноманітних заходів. Головною тематикою цьогорічних Днів є «Громадянська відповідальність як суспільна чеснота».

У такому контексті відбулася зустріч у Курії Львівської архиєпархії УГКЦ запрошеного до України гостя з Аргентини – о. Луіса Окуліка, представника Ради Конференції Єпископів Європи, з владикою Ігорем (Возьняком), Архиєпископом і Митрополитом Львівським.

Під час зустрічі було обговорено поточний стан діяльності та ініціатив провідної церковної інституції в Європі – ССЕЕ, та Комісії «Caritas in Veritate», секретарем якої є о. Окулік. Своєю чергою Митрополит Львівський поділився сучасним станом УГКЦ в Україні та ситуацією в місцевій архиєпархії. Співрозмовники не оминули увагою актуальних складних суспільно-політичних процесів в Україні, відповідальності християнської спільноти та кожного громадянина зокрема, бачення і місця Церкви в цьому контексті, а також важливості її позиції та участі в соціальному служінні.

Цього ж дня відбулося відкрите обговорення беатифікаційних процесів у Постуляційному центрі беатифікації і канонізації УГКЦ (Львів) за участю о. Луіса Окуліка, очільника місії постуляції о. Полікарпа Марцелюка (ЧСВВ), а також представників Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» - о. Олега Луки та д-на Ярослава Заричанського. Фахівець із Аргентини наголосив, зокрема, на важливості роботи Центру для Церкви і суспільства загалом. Як приклад, було представлено стан опрацювання і ведення процесу беатифікації слуги Божого митрополита Андрея Шептицького.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next