АКТУАЛЬНО

Прочани Коломийської єпархії пройшли «Дорогою зцілення» до Унева

Понеділок, 30 квітня 2018, 16:13
28 квітня, напередодні неділі розслабленого, в Унівській Свято-Успенській лаврі відбулася VII Всецерковна проща «Дорогою зцілення», присвячена поширенню чесноти тверезості. Тут як завжди зібралося багато вірних.

Серед них  були  і ті, хто  безпосередньо потребує Божої допомоги у визволенні  від страшної недуги пияцтва, в також ті, що проживають разом із ними (співзалежні). До прощі долучилася і молодь, яка не є байдужою до свого  майбутнього і шукає тверезих шляхів подальшого життя, прагнучи Божого благословення й ласки. Значну частину учасників прощі становили свідомі, вмотивовані люди, добрі християни і справжні патріоти, котрі вболівають за сьогоднішній моральний стан нашого суспільства.

Проща розпочалася Божественною Літургією, яку очолив Митрополит Львівський Ігор (Возняк). Під час богослужінь прочани мали можливість приступити до Сповіді та Причастя. Відтак владика Ігор звернувся до прочан зі словами науки. Після водосвяття кожен отримав благословення з рук владики через мирування.

«Ще і ще раз повторюю за св. апостолом Павлом: «Не упивайтеся вином, бо в ньому розпуста, а наповнюйтеся Духом Святим», - сказав Митрополит. - Благо, в нашій Церкві є багато способів наповнюватися саме Духом Святим – це Євхаристія, Миропомазання, Єлеопомазання і водоосвячення, святі мощі  та святі місця, ось як і ця  Унівська лавра. Користайте з цього, спасайте свої душі, а не шукайте собі погибелі!»

Далі проща була поділена на три групи: залежних, співзалежних і молодь. Після реколекцій відбувся запис у Золоту книгу тверезості, а на закінчення був відправлений Молебень до Матері Божої, її образа «Невипиваєма Чаша», який  був привезений з Тернополя. Священики соборно молилися за всіх прочан та весь український народ. Закінчилася проща добрими словами побажань і настанов голови патріаршого Руху «За тверезість життя» о. Ігоря Козанкевича.

Від Коломийської єпархії у прощі взяли участь сімдесят вірних. Голова єпархіального руху «За тверезість життя» о. Ярослав Стеф’юк висловив вдячність співорганізаторам: о. Романові Кіцелюкові, протосинкелу єпархії, о. Юрієві Савчукові, голові Комісії душпастирства і охорони здоров’я, котрий сам був учасником прощі, отцям-деканам і священикам.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next