АКТУАЛЬНО

Прочани з Франківщини здійснили прощу до Патріаршого собору

Четвер, 16 лютого 2017, 14:20
За сприяння Патріаршого паломницького центру УГКЦ, вірні з Івано-Франківська та Коломиї у свято Стрітення Господнього здійснили прощу до греко-католицьких святинь Київщини.

Паломницький день у столиці розпочався з Божественної Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Господнього. Очолював службу о. Любомир Яворський, генеральний директор Патріаршого паломницького центру, співслужив о. Ярослав Рохман, духівник прощі, священик парафії Всіх святих українського народу м. Івано-Франківськ.

Після служби прочани, за давнім звичаєм нашої Церкви, освятили свічки, які спеціально до свята придбали в Гошівському монастирі.

У соборі паломники зустрілися з Блаженнішим Святославом, а в дерев’яному храмі Благовіщення колядували та роздумували над радістю Різдва з Блаженнішим Любомиром.

«Їздимо в прощі Україною та за її межі вже протягом 9 років, – розповідає ініціатор прощі п. Ярослава. – Ми представляємо не лише одну парафію, серед нас завжди є паломники з різних храмів Коломиї та Івано-Франківська. Сьогодні ми приїхали до Патріаршого собору з нагоди свята Стрітення Господнього, щоб помолитися в цьому прекрасному храмі, освятити свічки й отримати благословення від Глави нашої Церкви. Радіємо, що сьогодні Бог дарував нам нагоду отримати благословення одразу від обох Патріархів. Ми постійно шукаємо Бога і Він іде нам назустріч. Ми повсякчас відчуваємо Його ласку і благодать».

Зі столиці прочани вирушили до собору Вишгородської Богородиці, де парох, о. Тарас Валах, розповів гостям про Вишгородську ікону та історію заснування греко-католицької парафії. Кульмінацією прощі був подячний Молебень до Богородиці перед її чудотворною іконою.

Прес-центр Патріаршого паломницького центру УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next