АКТУАЛЬНО

Прочани із Зарваниці у Заздрості

Четвер, 23 липня 2015, 13:16
У рамках Всеукраїнської та молодіжної прощі до Зарваниці, 16-19 липня 2015 року, Патріарший паломницький центр УГКЦ у співпраці з Представництвом Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» (США) організував для прочан відвідини Музейно-меморіального комплексу «Рідна хата» Блаженнішого Патріарха і кардинала Йосифа Сліпого в селі Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області.

Під час екскурсії прочани мали добру нагоду доторкнутися до живої історії нашої Церкви, більше дізнатися про Патріарха.

Сестри василіанки прийняли в родинному обійсті Йосифа Сліпого паломників, котрі емоційно ділилися враженнями, що для них проща до Зарваниці, з котрої вони повертаються, запам’ятається назавжди, а Музей Патріарха Йосифа залишиться в їхній пам’яті, як серце УГКЦ.

«У Заздрості була вперше, – зазначає Наталя. – Приємно вражена побаченим, я переконалася, що навіть із простої, сільської місцевості можуть вийти такі світила, як Йосиф Сліпий».

«Дуже сподобалася хата, колоритний інтер’єр – ніби поринула в ті часи. Тут особлива атмосфера, відчувається, що це не просто музей, а місце, сповнене Божої благодаті» - ділиться своїми враженнями пані Ірина.

«Які тут милі й усміхнені монахині. Сестра Зиновія чудовий екскурсовод, так вміло розповідала про життя Йосифа Сліпого» - коментує пані Галина.

Сестри монахині, які опікуються музеєм, своєю працею створили неземний куточок – уся садиба вкрита квітучими клумбами, доглянутими газонами. А поряд із тією красою, як зауважили паломники, витає спокій та благодать, намолена черницями, відчувається дух самого Йосифа Сліпого.

Прочани дуже задоволені відвідинами музею й передавали подяку сестрам-монахиням за дуже гарно організовану екскурсію, а також за смачний обід.

Прочани мали добру нагоду втамувати спрагу водою з криниці-журавля, з якої колись пив воду малий Йосиф Сліпий.

До Заздрості заїхали дорогою із Зарваниці до Києва. Втомлені прочани, як це часто буває після паломництв, хотіли якнайшвидше додому. Та, прибувши до садиби Йосифа Сліпого, про втому та дорогу забули всі. Заряджені позитивною енергією вцьому благословенному місці, щасливі прочани з чистим серцем і душею поверталися до своїх домівок.

Крім того, до Заздрості прибула екуменічна група паломників із Харківського екзархату УГКЦ з різних міст: Полтави, Сум, Харкова, Кременчука із трьома священиками УГКЦ: о.Олександром з м.Суми, о.Романом Атаманом з м. Кременчук та о.Андрієм, а також вірні УПЦ КП з архимандритом Адріяном Сумсько-Охтирської єпархії УПЦ КП та вірні Української Автокефальної Православної Церкви з м. Харкова.

Також музей відвідали сьогодні прочани з Києва, Херсона та Херсонської області.

Прес-служба Представництва Релігійного товариства «Свята Софія» (США)

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next