АКТУАЛЬНО

Продовжуються святкування 19-річчя Біблійного товариства сприяння екуменічному та міжрелігійному діалогу «Effatha»

Четвер, 21 листопада 2013, 11:37
Як уже повідомляв сайт Львівської духовної семінарії Святого Духа, святкування 19-річчя товариства «Effatha» розпочалося першим в історії Львова Екуменічним футбольним турніром.

Другим етапом святкувань стала конференція, присвячена питанням екуменізму. Розпочалася вона Екуменічним молебним піснеспівом, який очолив о. Володимир Крушельницький, канцлер ЛДС, у співслужінні з о. Назарієм Лозинським, інспектором ЛПБА УПЦ КП.

Після молебню розпочалася конференція. На початку із словом привітання до присутніх звернувся о. д-р Ігор Бойко, ректор ЛДС. Він побажав учасникам успіхів у конференції і висловив радість із приводу екуменічних ініціатив  товариства «Effatha» і того, що представники православних конфесій Львова радо на них відгукнулися.

Першу доповідь, привітання від митрополита Димитрія (Рудюка) та позицію УПЦ КП стосовно екуменізму, виголосив о. Назарій Лозинський. Другим доповідав ієродиякон Маркіан (Каюмов), голова інформаційного відділу Львівської єпархії УПЦ, який говорив про висвітлення питань екуменізму та міжцерковних відносин у ЗМІ. Третю доповідь - про сучасний стан екуменізму в Україні - озвучив релігієзнавець, викладач ЛДС, к.п.н. Андрій Юраш. Останнім доповідав (тема: «Бачення екуменічних перспектив УГКЦ як однієї з помісних Церков Володимирового Хрещення») о. д-р Юрій Саквук. Кожен із доповідачів відповів на численні питання, поставлені братами.

http://lds.lviv.ua/news/1384978039

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next