АКТУАЛЬНО

Творча група проекту «Любомир» зняла у Львові епізод «Дитинство»

Вівторок, 11 лютого 2014, 16:53
Услід за Блаженнішим Любомиром творча група документального проекту «Любомир» вирушила до Львова, де пройшла першими життєвими стежками головного героя фільму.

Знятий у Львові  матеріал вже найближчим часом можна буде побачити онлайн у новому епізоді «Дитинство»  веб-фільму «Любомир». «Блаженніший Любомир призначив нам зустріч у Свято-Покровському монастирі сестер студиток на Вічевій. Ми почали з молитви і одразу потрапили у світ дитинства», - розповідає про початок львівських зйомок сценарист Леся Харченко. При монастирі діє початкова Школа святої Софії, тому першими, хто зустрів кінематографістів на монастирському подвір`ї, були школярі: «Кількома годинами по тому ми зустрічалися з однокласниками Блаженнішого, і вже легко уявляли їх такими самими хлопчиками-львів`янами, хоч і з далеких воєнних років», - поділилася враженнями авторка ідеї фільму.

Команда проекту побувала в домі, де народився і зростав майбутній Патріарх,  спілкувалася з львів`янами, які зберігають пам`ять про родину Гузарів, домовилася про співпрацю із львівськими музеями та дослідницькими центрами: «Нам цікаві кожне свідчення, кожен документ, кожна світлина, яка допоможе розкрити постать Блаженнішого Любомира», - каже редактор проекту Роксолана Шкіль .

Менеджер проекту провів низку зустрічей з духовенством, підприємцями та медійниками Львова. «Ми сподівалися на підтримку земляків Блаженнішого Любомира і не помилилися.  Львів`яни готові підтримувати проект про свого великого сучасника», - розповів продюсер проекту Павло Казанцев.  На лютий-березень готуються спеціальні презентаційні зустрічі проекту «Любомир» у Львові.

Як повідомлялося раніше, документальний проект «Любомир» - це пов’язані між собою класичний документальний фільм про Блаженнішого Любомира (Гузара) та перший в Україні інтерактивний фільм у вигляді web-documentary. Проект здійснюється з благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

Взяти участь у фінансуванні проекту можна у зручний спосіб на сайті за допомогою платіжної  системи Pay Pal чи банківської картки, а також шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок Патріаршої курії УГКЦ.  Кожен, хто зробить внесок більш як 100 грн або 12 доларів, буде вказаний у титрах фільму. Кожен, хто зробить внесок понад 1000 грн або 120 доларів, отримає диск із фільмом та буде вказаний у титрах співпродюсером документального проекту «Любомир».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next