АКТУАЛЬНО

Проект «Наставництво»: На Прикарпатті шукають друзів для дітей-сиріт

Середа, 09 листопада 2016, 13:27
В Івано-Франківську стартував проект «Наставництво», який покликаний знайти дітям-сиротам друга-наставника, що допоможе підготувати дітей до самостійного життя.

Наставник – це турботливий дорослий друг, який стає для дитини чи підлітка людиною, яка хоче і може присвячувати їй свій час, знання та сили.

Як розповів у інтерв’ю «Бліц-Інфо» о. Юрій Прилепський, заступник голови Комісії у справах родини Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, проект полягає не в тому, щоб знайти родину для дитину, адже це дуже далекоглядно. «Насамперед у цьому проекті ми хочемо знайти для дитини друга. Адже кожен із нас потребує розуміння, підтримки, допомоги, поради - друг є саме для того. Саме тому ми шукаємо для конкретної дитини конкретного друга. Його юридично нічого не зобов’язує. Наставник просто має не менше року бодай раз на тиждень відвідати цю дитину, поспілкуватися, допомогти зробити уроки, можливо, якщо є дозвіл дирекції, прогулятися з дитиною, кудись поїхати, помолитися…» – пояснює священик.

Таким чином, переконує отець Юрій, ці люди ідуть служити ближньому.

Сама ідея проекту виникла понад чотири роки тому у Львові, потім проект «Наставництво» перейшов до Червонограда, відтак до Самбора-Дрогобича, а півтора роки тому цю ініціативу перейняла Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ.

За час діяльності «Наставництва» є вже перші важливі здобутки. Зокрема, о. Юрій Прилепський розповідає, що найбільшим досягненням проекту є те, що одна наставниця всиновила трьох дітей.

Загалом у проекті вже є близько 50 вишколених наставників. Коли наставники пройшли навчання, психологи працюють з дітьми і тоді конкретну дитину обирають під конкретного наставника. Пари формуються за допомогою спеціальних тестів, також психологи звертають увагу на спільні уподобання і темперамент. Зараз уже є близько 20 сталих наставників, які відвідують дітей.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next