АКТУАЛЬНО

Проект «Університетські діалоги» в Національній академії державного управління при Президентові України

Четвер, 27 березня 2014, 17:09
27 березня 2014 року в Національній академії державного управління при Президентові України відбулася тематична зустріч Блаженнішого Любомира (Гузара), Верховного Архиєпископа-емерита, зі слухачами Вищої школи державного управління. Його Блаженство поділився думками на тему: «Принцип субсидіарності в місцевому самоврядуванні».

Під час зустрічі архиєрей пояснив загальну ідею принципу субсидіарності, яка полягає в тому, що органи влади повинні виконувати лише ті види діяльності, які не можуть ефективно здійснюватися на місцевому рівні, а тому принцип субсидіарності характеризується як чітке визначення необхідного обсягу допомоги або підтримки, потрібної для виконання завдань чи зобов'язань: «не забагато» і «не замало». «Іншими словами, - зазначив Блаженніший Любомир, - принцип субсидіарності вимагає розбудови системи врядування не зверху вниз, а знизу вверх».

Зустріч відбулася у форматі жвавої дискусії, що дало можливість залучити слухацьку спільноту до обговорення і висловлення власних позицій щодо застосування принципу субсидіарності в сучасному українському суспільстві; рівня участі громадян у житті спільноти; якостей сучасного політичного лідера.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next