АКТУАЛЬНО

«Прогрес вимагає змін», - єпископ Йосиф Мілян

Вівторок, 15 січня 2019, 15:58
«Ми всі напередодні важливих подій та свят, а зокрема і на Різдво, чекаємо певних змін, чекаємо якогось чуда. Мабуть, очікування цих змін ставить нас у позицію якоїсь особливої постави, що кличе нас до процесу творення змін. Зміна в суспільстві ніколи не настане, якщо людина сама не захоче змінюватися. Прагматично розуміємо, хто не здатен змінюватися – не здатен прогресувати. Адже прогрес вимагає змін», - про це 14 січня 2019 року говорив владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час празника в храмі Святого Василія Великого УГКЦ, що на Львівській площі у Києві.

Звертаючись до вірних, архиєрей зауважив, що людина часто перебуває в очікуванні чуда. Особливо перед Різдвом таке чудо повинне обов’язково статися. Це має настати через зміну у вифлеємському храмі людської душі, а початком цього чуда має бути смирення і покора: «Христос у всі віки й аж до кінця віку кликатиме у вир цієї покори й смирення», - наголосив владика Йосиф.

Далі єпископ  зазначив, що зміни в цьому світі починаються від конкретної людини. «Саме тому Господь прийшов спасти конкретну людину, конкретного мене і тебе. Того, хто знайшов час відірвати очі від землі та підніс їх до неба, побачив світло вифлеємської зорі, став перед ясла і навчився цієї покори й смирення».

Прес-служба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next