АКТУАЛЬНО

Проєкт волонтерів Київської архиєпахії розпочав служіння у Ковельській колонії

Середа, 13 листопада 2019, 12:50
Соціальний проєкт підтримки неповнолітніх ув’язнених, який ведуть волонтери Київської архиєпархії, розпочав свою волонтерську місію у Ковельській колонії для неповнолітніх, що у Волинській області.

Перша зустріч волонтерів проєкту зі столиці з вихованцями колонії відбулася у жовтні. Цього дня волонтери представили документальний фільм «Небо над головами», який презентував Василь Возняк. Після показу стрічки Павло Мар’єнко провів бесіду на тему «Залежність. Залежне мислення».

«З власного досвіду та спілкування зі психологами та священниками я дійшов висновку, що набагато ефективніше не лише допомагати вирішувати проблеми ув’язнених неповнолітніх, а й запобігати їх виникненню, профілактикою, – розповідає Павло Мар’єнко. – Я маю на меті розкриття виникнення проблеми, її розвитку і наслідків, це дає можливість конструктивного її вирішення».

За його словами, відважне визнання помилок дає можливість використовувати їх як досвід. «Інформаційно обізнаний – означає озброєний перед викликами та проблемами», – додав він.

Своїми враженнями про відвідування Ковелівської колонії поділилась Софія Сенюта: «Я не сподівалася на таку теплу та привітну зустріч з боку вихованців колонії. Зі свого досвіду я розуміла, що зустріч могла пройти трохи холодно і що хлопці могли бути неговіркими, замкненими, а деякі зовсім непривітними… Багато хто з них не завжди розуміє, чому ми приїжджаємо, навіщо нам це потрібно і в чому полягає наша мета та вигода. Проте я була здивована, наскільки вихованці були раді бачити нас і готові говорити на морально-етичні теми».

Після спілкування і обговорення волонтери подарували вихованцям пісенники з українськими піснями та акордами, а під час перерви на каву поспівали під гітару народних та сучасних пісень.

Зауважимо, що поїздка відбулася за сприяння та підтримки Пенітенціарного душпастирства УГКЦ, зокрема жертводавців проєкту «Небо над головами».

 

Довідка

Соціальний проєкт підтримки неповнолітніх ув’язнених «Небо над головами» заснований волонтерами Української Греко-Католицької Церкви та підтриманий Пенітенціарним душпастирством УГКЦ. Волонтерство відбувається за підтримки та сприяння священника Костянтина Пантелея. Відповідальним за проєкт «Небо над головами» є Василь Возняк.

В рамках ініціативи волонтери відвідують колонії для неповнолітніх в Україні, під час зустрічей спілкуються з неповнолітніми ув’язненими на морально-етичні та мотиваційні теми. Волонтери привозять книжки та подарунки ув’язненим вихованцям колоній, а також підтримку, хороший приклад та надію.

«Небо над головами» отримало потужну підтримку від небайдужих людей. Багато добродіїв допомагають втілювати ініціативи проєкту, жервуючи кошти, матеріальні ресурси та час, підтримуючи служіння неповнолітнім ув’язненим.

У межах проєкту «Небо над головами» відбулися публічні акції зі збору та передачі книжок, було підтримано зібрання коштів на навчання неповнолітніх ув’язнених та оплачено навчання у Ніжинському державному університету імені Миколи Гоголя для деяких вихованців колонії. Зокрема, волонтери проєкту спілкуються та підтримують колишніх неповнолітніх ув’язнених вже на свободі. Соціальним проєктом «Небо над головами» було організовано похід у Карпати «Вершини під ногами» для колишніх ув’язнених, який профінансований добродіями, що дізнались про ініціативу через мережу Інтернет.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next