АКТУАЛЬНО

Промоутерка проєкту “Католицизм” в Україні с. Климентія Луків склала довічні обіти

Вівторок, 21 липня 2020, 14:35
18 липня 2020 року в каплиці головного дому Згромадження сестер святого священномученика Йосафата УГКЦ у Львові с. Климентія Луків, яка є промоутеркою всесвітньо відомого медіапроєкту “Католицизм” в Україні, склала довічні обіти.

Святу Літургію очолив о. Віктор Квасній, провінційний секретар отців василіан в Україні у співслужінні з численним духовенством. Завітали на визначну подію також рідні та друзі с. Климентії. Супроводжував моління молодіжний хор архикатедрального собору Святого Юра, що є дуже символічним, адже в юності тривалий час сестра належала до Свято-Юрської молоді.

У своїй проповіді о. Віктор поділився роздумами про вагу та зміст обітів послуху, чистоти та убозтва. “Під час складання довічних обітів я відчувала радість і вдячність. Я прийняла Ісусове запрошення і відважилася віддати все своє життя Тому, хто мене полюбив. Розумію, що це мій вибір на все життя. Загалом з часу мого приходу в монастир минуло 9 років. Я вступила в монастир у березні 2011 року, а в липні 2020 року склала довічні обіти. За цей час мала можливість придивитися до життя сестер, до служіння, яке виконує Згромадження. Це був час мого духовного зростання і формування. Впродовж цих років Бог мені робив багато подарунків і давав різні знаки, що це моя дорога. Я тут дуже щаслива і розумію, що все тільки починається. Колись  написав Майстер Екгарт, що духовне життя – це не сходження на гору до далекого Бога, а радше занурення в Нього”, - розповіла с. Климентія.

Сестра Климентія вірить, що участь у проєкті “Католицизм” - це велике Боже благословення для неї та її монашої спільноти. Праця над проєктом триває вже з 2018 року. У 2019 році вдалося полагодити всі питання з документами, щоб переклад світового бестселера “Католицизм” і однойменного серіалу стали можливими в Україні.  І те, що дубляж серіалу завершиться уже в липні, - є особливим подарунком від Господа на її довічні обіти.

“Святий Йосафат, покровитель нашого Згромадження, помер за єдність Церкви. Нашою харизмою є молитися за цю єдність, яка є можлива лише через пізнання Ісуса Христа. Сьогодні всі сестри залучені у проєкті “Католицизм”, бо розуміємо, що це добрий інструмент, який може послужити багатьом для зростання у вірі та любові до Ісуса і Його Церкви. Ми разом радимося про наступні кроки, переглядаємо й обговорюємо цей серіал, дискутуємо, які моменти в перекладі можна покращити. У тому, що можемо сприяти популяризації цього євангелізаційного і просвітницького проєкту “Католицизм” в Україні вбачаємо Божу волю і велике щастя”.

Нагадаю, що 28 травня 2020 року в Україні надійшла у продаж всесвітньо відома книга “Католицизм: мандрівка до серця віри” американського проповідника, письменника і богослова єпископа Роберта Баррона. Українською мовою світовий бестселер видало Згромадження сестер святого священномученика Йосафата УГКЦ спільно із видавництвом “Свічадо” з благословення митрополита та архиєпископа Львівського Ігоря.  Книгу можна придбати у книгарнях “Свічадо” і в сестер йосафаток. Зараз завершується робота над дубляжем фільму українською мовою і над перекладом навчальної програми. Прем'єру багатосерійного фільму “Католицизм” заплановано попередньо на жовтень.

Пресслужба Згромадження сестер
святого священномученика Йосафата УГКЦ у Львові


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next