АКТУАЛЬНО

Проповідь в один клік: добірка небанальних блог-сторінок духовенства і не тільки

Середа, 05 серпня 2020, 11:49
Відтепер в Інтернеті можна натрапити на блогерів, які дбають не лише про ваше тіло, а й про душу. Віртуальний простір не оминуло й духовенство. Ми підготували добірку блог-сторінок, де ви одержете відповіді на потаємні запитання, розвінчування міфів і доступ до просто цікавих роздумів.

Падре Серж отець-блогер, який розвіює стереотип про повчального священнослужителя.

За відеоблогом отця-редемпториста стежать майже 9 тисяч підписників. Священник розвінчує популярні міфи, відповідає на поширені та провокативні запитання не лише про Церкву, а й побут, а також знімає влоги з повсякденного життя монаха.

XoDIMo ютуб-канал о. Тараса Борді, який креативно, доступно й лаконічно для вірян роздумує над Божим словом. У його блозі немає довгих проповідей і повчань, а лише практичні поради, які будуть зрозумілими навіть дитині.

Християнин чи бандит? – відеоблог батька й доньки, Маґдалини Димид, студентки богослов’я Українського католицького університету, й о. Михайла Димида. У своїх відео розказують про різні богословські чи церковні речі простими словами.

о. Григорій Драус – настоятель римо-католицької парафії Святого Івана Павла ІІ у Львові та в’язничний капелан Римо-Католицької Церкви в Україні проводить доступні для дітей катехези: Святе Письмо з допомогою ножиць та кольорового паперу.

Його роздуми над Божим словом можна послухати на ютуб-каналі

Молодь та Редемптористи.

Сторінка  монахів  Згромадження Редемптористів, які тримають християнську молодь вкурсі. Вони досліджують життя святих й чинного духовенства. Монахи доступно у візуальній формі розповідають про Церкву, катехизм і монашу спільноту. За сторінками можна стежити у фейсбуці й інстаграмі.

Сестри Редемптористки – сторінка монахинь Згромадження Редемптористів. Сестри ведуть відеопроєкт, де порушують тематичні питання про духовне й побутове життя, зокрема покликання й дівочі секрети. Відеозустрічі проводяться щомісяця на платформі Zoom.

Роман Демуш – інгстаграм-блог священника-татуся. Відповідає на всі незрозумілі й потрібні запитання щодо Церкви, Біблії й побуту християнина. А також проводить онлайн-молитви.

@romandemush

Отець Дмитро Романко веде інстаблог про секрети подружнього життя. Про стосунки, сім’ю, кохання і секс розповідає у прямій трансляції, які проводить через інстаграм.

@romanko.dmytro

Сестра Антонія – Зоряна  Шелепило

Монахиня Згромадження Редемптористів ділиться власними віршами, піснями й історіями з життя монахині.

@antonia_mni

Вона також веде окремий блог у соцмережах із роздумами над Святим Письмом, публікує поезію, а також цитати на щодень.

@planynazavtra

Отець Василь Германюк уже понад два роки проводить щоденні молитовні зустрічі через інстаграм.

@hvmnew

  IZI Іти за Ісусом – відеоблог семінаристів, які креативно й простими словами розповідають про монаше життя і Церкву та розвінчують популярні стереотипи з побуту вірян.

Катерина Баско – блог мотиваційної спікерки. На своїй сторінці в інстаграмі згадує про подружжя, материнство й знімає відео для душі.

@kateryna_basko

Юлія Сливка – інстаграм-блог письменниці й філологині. Основна «пожива» для душі – особисті роздуми й історії з власного життя блогерки.

@slyva_jalova_lova

https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next