АКТУАЛЬНО

Проповідником та реколектантом цьогорічного Синоду був о. Роберт Лисейко, ЧСВВ

Вівторок, 10 вересня 2019, 15:41
Щоденні проповіді виголошував та день духовної віднови під час цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ проводив о. Роберт Лисейко, ЧСВВ, духівник Папської колегії святого Йосафата в Римі.

«Я не говорив про ідеологічні речі, а просто про Бога, про правду, яка базується на читанні Святого Письма. І в цьому ми відчуваємо нашу єдність», – розповів о. Роберт у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

За його словами, ми шукаємо ідентичності. «Але ми інколи забуваємо, що, фактично, нашу ідентичність творить Христос. І ніхто не здатний нас об'єднати, крім Христа. Коли ми звертаємо погляд на Христа і проповідуємо Христа, тоді набагато простіше, ніж коли говоримо про зовнішні речі, які тільки нас ділять», – вважає він.

Отець Роберт розповів, що під час проповідей на Літургії базувався на євангельському тексті, прочитаному під час Літургії, але також намагався мати на увазі тему Синоду – «Сопричастя в житті та свідченні Української Греко-Католицької Церкви». «Тому завжди робив якийсь наголос на основі євангельського читання, що є основою нашої єдності, тобто на прикладі Христа, як Він збирав своїх апостолів і проповідував до людей, як єднав їх навколо себе, чого їх навчав», – відзначив священник.

Так само, розповів він, під час духовної віднови старався вибрати теми, де більш виразно говориться про єднання довкола Христа, єднання одних з одними і що є основою єднання. А це – любов.

«Який тут принцип? Коли я люблю, від мене не вимагається жодної умови для тієї єдності. Бо коли я люблю людину, я за неї думаю, переживаю, легко їй служу. Коли я люблю Бога, я йду до Нього не тому, що мушу, а тому, що хочу», – вважає отець Роберт.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next