АКТУАЛЬНО

«Пророцтво греко-католицького священика про Майдан і Януковича» не має жодного стосунку до ієрм. Германа Будзінського

Четвер, 30 січня 2014, 19:36
У другій половині січня 2014 року в українському інформаційному просторі почав поширюватися матеріал “Пророцтво греко-католицького священика Германа Будзінського про Майдан і Януковича”.

З огляду на напружену суспільно-політичну ситуацію в Україні, ця інформація набула широкого розголосу в інтернет-просторі і соціальних мережах, а тому стала предметом численних дискусій та інтерпретацій.

Братія Свято-Успенської Унівської лаври повідомила Департамент інформації УГКЦ про те, що "пророцтво", яке поширюється у ЗМІ, не належить ієрм. Герману Будзінському, оскільки не існує жодних листів, письмових доказів чи осіб, які могли б засвідчити достовірність вищевказаної інформації. «Ласкаво просимо вірян і осіб, яким відомо про цю інформацію, не поширювати її і вважати такою, що не відповідає дійсності», - закликає братія Унівської лаври.

За словами ченців, ієромонах Герман Будзінський, студит, греко-католицький священик, баготолітній в’язень радянських таборів як ісповідник віри, втішався великою повагою у середовищі Української Греко-Католицької Церкви і поза нею. Рівно ж був одним із тих, хто стояв біля витоків легалізації УГКЦ наприкінці 80-х -  на початку 90-х років минулого століття і відійшов до вічності у січні 1995 року. Цей душпастир був людиною глибоко віруючою, з непохитними євангельськими ідеалами, відзначався чернечою стійкістю і здоровим патріотизмом.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next