АКТУАЛЬНО

Проща Чернечої родини Воплоченого Слова до Зарваниці

Понеділок, 10 жовтня 2016, 11:51
Близько тисячі осіб взяли участь у традиційній прощі до Зарваниці Чернечої родини Воплоченого Слова. Разом із священиками та монахинями прибули на прощу вірні із тих місцевостей, де здійснюють своє служіння богопосвячені особи Чернечої родини, тому зібралися паломники із Закарпаття, Івано-Франківська, Вінниці, Скадовська, Бурштина, Стрия та інших місць.

Проща була присвячена Ювілейному рокові Божого Милосердя і як намірення мала молитву за мир в Україні, за мир у родинах та за нові покликання до богопосвяченого життя.

Паломництво розпочалося пішою ходою від храму, де зберігається для почитання чудотворна ікона, до центрального собору, в якому відбулася спільна молитва під час якої усі охочі змогли прийняти Святе Таїнство Покаяння. Потім відбулася урочиста Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Наприкінці Богослужіння єпископ привітав Чернечу родину та паломників і здійснив чин освячення води з подальшим окропленням та благословенням релігійних пам’яток, які паломники придбали в Зарваниці.

Провінційний настоятель Згромадження Воплоченого Слова о. Теодор Мацапула звернувся до присутніх з подякою владиці Теодору та Митрополиту Василю (Семенюку) за постійне сприяння в проведенні прощ Чернечої родини Воплоченого Слова та наголосив на тому, що зібратися в цьому святому місці для нас важливо з багатьох причин. Найперше тому, що Чернеча родина Воплоченого Слова знаходиться під опікою Матері Божої Зарваницької. Так забажав її засновник о. Карлос Мігель Буела, який  відзначив 7 жовтня 45-ліття свого священства і всі апостольські здобутки Чернечої родини є завдяки заступництву Пречистої Діві Марії, що чудесно об’явилася в Зарваницькій іконі.

Далі паломництво продовжилося спільною трапезою та невеличким концертом, після яких паломники всі разом піднялися на хресну дорогу із проповідями священиків. Також всі паломники мали можливість молитися біля чудотворної ікони, просячи її як за спільні, так і за особисті намірення.

Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next