АКТУАЛЬНО

Проща до Зарваниці Чернечої родини Воплоченого Слова

Понеділок, 13 жовтня 2014, 11:21
Понад 800 учасників із трьох областей України взяло участь у щорічній подячній прощі до Зарваниці, організованій Чернечою родиною Воплоченого Слова в Україні. Цьогорічна проща відбулася в суботу, 11 жовтня, за участю священиків, монахів і монахинь, а також і мирян ІІІ Чину, парафіян та друзів Згромадження з Івано-Франківщини (Івано-Франківськ, Бурштин), Львівщини (Стрий, Львів) та Закарпаття (смт Дубове).

Саме цього року Згромадження відзначає декілька ювілеїв:  30-ліття заснування Згромадження, 20-ліття служіння в Україні та 25-ліття легалізації УГКЦ. За всі ці події прочани дякували Богові і молилися за мир в Україні.

Зранку прочани з’їхалися до Зарваниці і від старої церкви, де знаходиться чудотворна ікона Богородиці, спільною ходою під спів пісні «Витай, витай» рушили до площі перед собором. Тут відбулося урочисте відкриття прощі і представлення священиків (їх було одинадцять) та вірних з різних областей. Відтак час на сповідь та урочиста Свята Літургія, яку очолив о. Софрон Зелінський, ВС, який у своїй проповіді звернув увагу на потребу миру і зокрема миру, який може дати тільки Христос. По Святій Літургії зі словом привітання і подяки звернувся настоятель Згромадження в Україні о. Теодор Мацапула, ВС. Відтак відбулася спільна трапеза на площі перед собором, яку гостинно організували священики і семінаристи Тернопільської духовної семінарії. Трапеза супроводжувалася релігійними та українськими народними піснями і завершилася спільним співом національного гімну.

Відтак програма продовжилася спільною Хресною дорогою, під якої були виголошені розважання про Хресну дорогу Христову та Хресну дорогу кожної людини і кожної нації. Отець Йосафат Бойко, ВС, у своєму розважанні нагадав слова Богородиці в об’явленні дітям у Фатімі та її заклик молитися за навернення Росії, щоб не поширювався дух безбожництва і щоб ми, християни, давали християнську «відповідь» - молилися за їх спасіння, а не бажали зла і не закликали до ненависті.

Молитви в намірі Святішого Отця Папи Франциска і в намірі Блаженнішого Святослава стали заключними молитовними моментами, а відтак відбулося освячення всіх релігійних пам’яток та відвідини чудотворної ікони Богородиці Зарваницької. Присутні мали нагоду придбати церковний календар на 2015 рік із текстом Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» та фотографіями з парафіяльного життя.

Прес-центр Згромадження 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next