АКТУАЛЬНО

«Проща милосердя» Благодійного фонду «Рідня»

Вівторок, 17 вересня 2013, 09:28
15 вересня 2013 року в рамках святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі відбулася «Проща милосердя» під гаслом «Віра без діл мертва…» БФ «Рідня» до чудотворної ікони Божої Матері в Гошеві.

Прощу очолив владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, у співслужінні з о. Дам’яном Кастраном, ЧСВВ, ігуменом монастиря Преображення Господнього с. Гошів, духовенством Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ та Стрийської єпархії. 

Під час проповіді владика Тарас розкрив присутнім прочанам суть віри в контексті недільного Євангелія через призму воплочення і жертви Христа: «У Христі нам об’являється весь зміст і суть віри – Бог виходить назустріч людині. Христос об’являє своїм життям, своєю смертю, що любити – це означає не щось мати, щось привласнити, а жити для іншого», - сказав єпископ, звертаючи увагу на те, що «шлях віри починається з людської доброти, з людського благородства, з людяності».

У контексті святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі, до якого приурочене це паломництво, архиєрей відзначив роль Володимирового хрещення для побудови християнської держави і суспільства: «Від моменту Хрещення зародилася нова культура українського народу – християнська культура, в котрій головним елементом свідчення перед світом була солідарність, доброта, благородство, велич духа. Ми сьогодні є спадкоємцями цього великого духовного тисячолітнього надбання нашого народу».

Як приклад свідчення віри в Бога, яка полягає в повній довірі Господу, єпископ розглянув подію Благовіщення в житті Богородиці, до якої цього дня прочани підносили свої молитви і прохання. 

Звертаючи увагу на БФ «Рідня», владика Тарас відзначив його значення в актуалізації нашої віри та можливість участі людини в соціальному служінні: «Цей фонд покликаний об’єднати людей в одну родину, щоб розбудити в наших серцях прагнення комусь помогти, оте маленьке прагнення жити для іншого, аби стати учасником якогось великого діла, в котрому обтираються сльози, подається горня води, кусень хліба».

На завершення проповіді єпископ  закликав усіх присутніх «піднести свої молитви до нашого Спасителя за себе і за кожного з нас, бо це перший крок до того, щоб оживити нашу віру, щоб ми навчилися молитися всі за кожного і кожен за усіх».

Після Літургії єпископ уділив прочанам повний відпуст і окропив усіх освяченою водою.

Варто зазначити, що Управління Стрийської єпархії, усвідомлюючи відповідальність за розвиток соціального служіння, у співпраці з кредитною спілкою «Вигода», є співзасновником Благодійного фонду «Рідня», діяльність якого має чотири соціальні напрямки: допомога потребуючим, допомога дітям з особливими потребами, розвиток «Українського греко-католицького садочка», формування фонду громади (цілі, які визначають самі жертводавці).

фоторепортаж

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next