АКТУАЛЬНО

Відбулася проща начальників установ Західного міжрегіонального управління з виконання покарань до Зарваниці

П'ятниця, 01 березня 2019, 11:14
28 лютого 2019 року відбулася проща до Зарваниці начальників установ Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції.

Учасники Ради зборів, що в подальшому відбулися на базі державних установ «Чортківська установа виконання покарань» і «Копичинецька виправна колонія» розпочали свою зустріч з відвідин Зарваницького духовного центру. На прощу прибули начальники установ із шести західних областей: Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської на чолі з начальником Західного міжрегіонального управління – Дзюдзем Михайлом Семеновичем. 

У Зарваниці, від імені митрополита Василя Семенюка, учасників прощі привітав в’язничний капелан отець Омелян Колодчак і побажав їм відчути Божу присутність у Зарваниці і особливу опіку Матері Божої у їхньому житті і нелегкій праці. Після спільної молитви біля каплиці Матері Божої, військовий капелан отець Андрій Шалай провів екскурсію Духовним центром. Пройшовши Хресну дорогу, пенітенціарії відвідали архітектурний комплекс «Український Єрусалим» і монастирську церкву і копію хатини Матері Божої.  

У соборі Зарваницької Матері Божої всі мали змогу приступити до частички Хреста Господнього і каменю з Гробу Господнього, а також до мощів Івана Хрестителя. Отець Андрій Шалай подякував учасникам прощі і вручив образ Зарваницької Матері Божої начальнику Західного міжрегіонального управління Михайлу Семеневичу, побажав усім завжди, за будь-яких обставин, як говорив Блаженніший Любомир Гузар, – залишатися Людиною і попросив молитися за мир і спокій в Україні.

Після цього учасники перепочили за кавою.

На завершення прощі начальників установ у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці с. Зарваниця всі мали змогу прикластися до чудотворного образу Зарваницької Божої Матері і випросити у Богородиці того, чого найбільше потрібно кожному особисто, а також отримали благословення мироточивими мощами перших християн мучеників і приступили до мирування.

Наостанок отець Андрій Шалай, сотрудник собору в Зарваниці, подякував усім учасникам прощі за спільну молитву і наголосив, що владика Василь Семенюк закликає до якнайчисельніших прощ до Зарваниці: «Зарваниця відкрита для всіх. Тут можна випросити в Матері Божої Зарваницької ласки для себе і своїх рідних, отримати зцілення духовне і фізичне». Правлячий архиєрей заохочує працівників усіх галузей відвідати чудотворне місце, щоб поклонитися Зарваницькій Божій Матері і випросити миру та спокою для України.

Повідомила Надія Тхір


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next