АКТУАЛЬНО

Прощу до Кальварії проведуть у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії

Вівторок, 08 серпня 2017, 11:50
13 серпня 2017 року в селі Губичі Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбудеться прадавня проща Галичини Кальварія. Організатори прощі сердечно запрошують вірян помолитися за мир до чудотворної Пацлавської ікони Богородиці.

Прочан зустрічатимуть біля могили в селі Губичі. О 10:15 розпочнеться молитва Хресною дорогою, о 12:30 – Божественна Літургія. Також відбудеться водосвяття на чудотворному джерелі та чин молитви над хворими.

Ікону Богородиці, яку називають Пацлавською, у 1409 році написав монах Лаврентій для храму Симеона Стовпника, що знаходився на Пацлавській горі в Польщі. Ця гора розташована на південь від польського міста Перемишля на відстані 20 кілометрів.

Навколо Пацлавської гори будувалися малі храми, де прочани могли відпочити, помолитися перед прощею до Пацлава. Вважають, що дочірніх храмів було 5-6, але тільки один зберігся до сьогодні. Це дерев’яна  церква в лісі у Губичах. Її ще називають «Пастушкова».

За переказами, хлопець-пастух, якому мешканці села довірили випасати худобу, втомлений задрімав. Коли прокинувся – тварин не було. Він гірко плакав і  молився до Богородиці. Коли підняв голову, побачив худобу, яка його оточила і споглядала на свого пастуха. На цьому місці збудовано церкву, що отримала назву «Пастушкова». Саме від цього храму розпочалася колись Кальварійська Хресна дорога, що вела на Пацлавську гору. Проте внаслідок поділу земель, який відбувся між Польщею та Радянським Союзом, значна частина Кальварійської Хресної дороги відійшла до Польщі. На українській землі залишилось тільки три стації.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next