АКТУАЛЬНО

«Простити під час війни – це справжній подвиг», – владика Василь (Івасюк) у Зарваниці

Середа, 29 серпня 2018, 13:30
У переддень свята Успення Пресвятої Богородиці Правлячий архиєрей Коломийської єпархії Василь (Івасюк) спільно з Митрополитом Тернопільсько-Зборівським Василем (Семенюком), Єпископом-помічником Теодором (Мартинюком) та численним духовенством помолилися біля пам’ятника Небесній сотні в Зарваниці.

Звертаючись зі словом проповіді до збору вірних, владика Василь (Івасюк) роздумував над темою прощення: «Жити за словами Христа, а особливо прощати – дуже важко тепер. Війна озлобила суспільство. На Сході нашої країни безпосередньо у військових діях беруть участь не так багато людей. Проте дух війни вже глибоко вкоренився в суспільстві. Через телебачення та інтернет очевидцями війни та її жахів і страждань стають мільйони… Війна проникає в наш розум і наші душі».

Владика погодився і з тим, що прощати завжди важко, «однак взаємне прощення можна назвати наріжним каменем християнського життя». «Кожен із нас знає, як важко пробачити незаслужену образу, як важко відповісти добром на зло, як важко похвалити іншого, відгукнутися про людину добрим словом, коли вона нас засудила та зробила нам боляче. Та хіба життєві ситуації можна порівняти з тим, що переживає наша країна сьогодні? Хіба не в тисячу разів важче простити вбивцю, ґвалтівника, терориста? Простити під час війни – це справжній подвиг. Однак лише так наше серце може звільнитися від ненависті. Лише простивши винуватцям нашим – хоч би якими тяжкими були їхні провини – ми можемо просити відпущення власних провин у Небесного Отця…» – пояснив владика.

Наостанок владика Василь закликав вірних на закінчення Успенського посту звільнити свої серця від ненависті та гніву і прийняти ці слова з усією відповідальністю. «Пам’ятаймо, що через Спасителя можемо звертатися до Господа як до власного Отця і просити в Нього прощення своїх провин, тільки якщо й самі будемо готові простити своїм винуватцям», – настановив єпископ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next