АКТУАЛЬНО

Протопресвітери Львівської архиєпархії обговорили питання Центру опіки сиріт

Середа, 06 лютого 2019, 13:14
5 лютого 2019 року в рамках чергових зборів протопресвітери Львівської архиєпархії обговорили актуальне питання Центру опіки сиріт Львівської архиєпархії.

Голова Центру опіки сиріт о. Роман Прокопець та синкел у справах капеланства військових, ув’язнених, студентів та дітей сиріт о. Степан Сус детально представили теперішню проблему, а саме питання передання Центру приміщення на вул. Короленка, 7 у Львові, яке зараз спричинило особливий резонанс.

Під опікою Місії «Центр опіки сиріт» Львівської архиєпархії сьогодні перебуває близько 20 закладів, де виховується більше тисячі дітей-сиріт. Центр у різний спосіб гуртує дітей, організовує цікаві заходи, гуртки та майстер-класи, де діти-сироти навчаються, тренуються у спортивних секціях та разом проводять час. Зокрема, футбольна команда Центру «КОПА» минулоріч перемогла  у VI Світовому кубку з міні-футболу «Hope for Mundial» у Варшаві. Ця діяльність є дуже важливою у справі опіки над найбільш незахищеними верствами населення. Проте через відсутність приміщення, в якому міг би діяти Центр, його працівники та вихованці змушені організовувати заняття у різних куточках міста без належного забезпечення та упорядкування.

Будинок на вулиці Короленка раніше належав школі-інтернату, а ще на початку століття, у передвоєнний час – інституту культури, який очолював греко-католицький священик. Він має як історичну, так і цілком практичну вартість, адже включає велику кількість приміщень для занять і навчання, а також стадіон, де можуть тренуватися юні спортсмени. Центр опіки сиріт працює над створенням загального проекту Дому милосердя, аби опікуватися різними категоріями дітей-сиріт та іншими потребуючими. Важливим є приміщення для Центру у справі поселення сиріт, що відвідують Львів на свята, тих, хто потребує помешкання, є соціально незахищеним, позбавленим батьківської опіки. Та один із найважливіших аспектів – створення безпечного простору для дітей, зокрема, тих, що є неповносправними, у процесі реформи освіти через інклюзію.

Зараз будинок виставлено на аукціон, тож Центр опіки сиріт збирає кошти для вилуплення. Оголошена ціна будівлі – 29 233 680 гривень. Долучитися до збору коштів можна за такими реквізитами:

Місія «Центр опіки сиріт» Української Греко-Католицької Церкви
Адреса: м. Львів, 79000, пл. Святого Юра, 5
Тел.: (097) 295-36-06, (096) 749-79-80

Призначення платежу: «Добровільна пожертва»
р/р 26003053749934
ПАТ «ПриватБанк»
МФО 325321
ЄДРПОУ 37527309

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next