АКТУАЛЬНО

Протосинкел Апостольського екзархату Італії здійснив робочий візит до архидієцезії м. Капуя

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:48
30 серпня 2021 року протосинкел Апостольського екзархату о. д-р Теодосій Р. Грень, ЧСВВ, здійснив робочий візит до архидієцезії м. Капуя, що розташована в південній частині Апеннінського півострова.

У м. Капуя у 2004 році була заснована українська громада, душпастирську опіку для якої з 2020 року і дотепер забезпечує о. Мар’ян Лемчук. Цей душпастир також служить для вірних Екзархату у містах Санта-Марія-Капуя-Ветере, Кастель-Вольтурно, Марчанізе і Лаго-Патрія.

У рамках візиту о. Теодосій спершу мав нагоду зустрітися з парохом катедрального собору о. Джанні Бранко і його найближчими співробітниками – віцепарохом, відповідальним за парафіяльну порадню та постійним дияконом. Під час зустрічі протосинкел розповів їм про місію й особливості служіння Апостольського екзархату, а о. Джанні поділився досвідом створення і функціонування харитативних структур при катедральному соборі, зокрема Карітасу і парафіяльної порадні.

Наступним етапом робочої поїздки протосинкела була зустріч з архиєпископом Капуї монсеньйором Сальваторе Віско, під час якої було представлено кандидата від Екзархату, який служитиме як помічник душпастиря української громади у м. Капуя. Згідно з домовленістю між протосинкелом Екзархату та архиєпископом Капуї, майбутній священник буде залучений також у душпастирстві мігрантів та інших харитативних проєктах Карітасу місцевої архидієцезії. Окрім цього, було окреслено можливість подальшої співпраці між Карітасами двох церковних структур та заангажування української спільноти м. Капуя у місії милосердя місцевої архидієцезії.

Необхідно зазначити, що це не єдині позитивні результати зустрічі з місцевим ієрархом: архиєпископ Сальваторе запевнив, що через декілька тижнів не лише буде прийнято помічника для о. Мар’яна Лемчука, але українська громада отримає храм у постійне користування, а також для неї буде створена окрема капеланія. У зустрічах разом з о. Теодосієм взяли участь: о. Мар'ян Лемчук і о. Андрій Лемчук, синкел у справах духовенства Бучацької єпархії, адже майбутній душпастир-помічник буде запрошений з кліру саме цієї єпархії.

Наприкінці зустрічі о. Теодосій від імені Апостольського екзарха Діонісія Ляховича подякував архиєпископу за відкритість на потреби вірних Екзархату та різносторонню допомогу і сприяння у його розвитку.

Відділ комунікації Апостольського екзархату в Італії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next