АКТУАЛЬНО

Протосинкел Теодосій Р. Грень, ЧСВВ, здійснив робочий візит до північноіталійського міста Брешії

Понеділок, 14 червня 2021, 17:05
За дорученням апостольського екзарха владики Діонісія Ляховича, ЧСВВ, отець-протосинкел Теодосій Р. Грень, ЧСВВ, 12-14 червня 2021 року здійснив робочий візит до північноіталійського міста Брешії, у якому численній громаді наших вірних забезпечує душпастирську опіку довголітній душпастир з України о.Василь Філяк.

У неділю, 13 червня, отець-протосинкел мав нагоду помолитися з місцевою громадою Божественну Літургію, поділитися з вірними Божим словом, уділити їм Святе Таїнство Покаяння та поспілкуватися на різні теми, що стосуються, зокрема, їхнього церковного життя і викликів, пов’язаних з актуальною ситуацією пандемії і різних карантинних обмежень. Крім іншого, о. Теодосій передав місцевій спільноті щирі вітання від апостольського екзарха, запевнивши її вірних у його турботі про те, аби вони мали якомога кращу душпастирську опіку і могли зростати в духовному житті.

Надзвичайно важливим пунктом візиту стала зустріч отця-протосинкела із представниками Курії дієцезії Брешії, у якій з боку римо-католицької Церкви взяли участь: монс. Ґаетано Фонтана, генеральний вікарій, о. Роберто Ферранті, директор департаментів пасторальної сфери, о. Анджело Джелміні, вікарій у справах духовенства, о. Маріо Тоффарі, директор “Migrantes” та інші відповідальні за місійно-душпастирський сектор.

Серед важливих тем, які обговорювалися під час зустрічі, були питання тіснішої співпраці між римо-католицькою дієцезією Брешії та Апостольським екзархатом для українців-католиків візантійського обряду в Італії, юрисдикції Апостольського екзарха, підсилення душпастирської опіки серед наших вірних у Брешії ще одним священнослужителем, можливості служіння в неділі та свята у більшому храмі, який би відповідав вимогам кількісного складу української громади Брешії, різносторонньої допомоги нашим священнослижителям у їхній місії тощо.

 

Пресслужба Апостольського екзархату

для українців-католиків візантійського обряду в Італії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next